rask

Fiskecurry med nudler

25 min

Dette er en rask og enkel fiskecurry med nudler og steinbit. Du kan godt bruke andre grønnsaker enn de som står oppgitt i oppskriften. Paprika og squash passer godt, og ellers er dette en fin anledning til å bruke det du har i kjøleskapet. Skjær grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Fres dem så raskt over høy varme og ha de over i gryta rett før servering. Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad. Dryss over sprøstekt løk eller hvitløk til slutt.

1872 har lagret denne
Fiskecurry med nudler

Dette er en rask og enkel fiskecurry med nudler og steinbit. Du kan godt bruke andre grønnsaker enn de som står oppgitt i oppskriften. Paprika og squash passer godt, og ellers er dette en fin anledning til å bruke det du har i kjøleskapet. Skjær grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Fres dem så raskt over høy varme og ha de over i gryta rett før servering. Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad. Dryss over sprøstekt løk eller hvitløk til slutt.

1872 har lagret denne
4
porsjoner
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?