rask

Fiskecurry med nudler

25 min
Lagret av 1824 brukere
Fiskecurry med nudler
Lagret av 1824 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?