Indisk torskegryte

1 t 30 min

Indisk torskegryte er inspirert av den indiske retten «Butter chicken».

Her er kylling byttet ut med torsk, og dermed får du «butter cod» i stedet. En rett som absolutt ikke står tilbake for sin noe mer kjente fetter!

Koriander- og myntesaus er et forfriskende og småhot tilbehør, som setter en ekstra spiss på måltidet. Server gjerne med ris og nanbrød.

1903 har lagret denne
Indisk torskegryte

Indisk torskegryte er inspirert av den indiske retten «Butter chicken».

Her er kylling byttet ut med torsk, og dermed får du «butter cod» i stedet. En rett som absolutt ikke står tilbake for sin noe mer kjente fetter!

Koriander- og myntesaus er et forfriskende og småhot tilbehør, som setter en ekstra spiss på måltidet. Server gjerne med ris og nanbrød.

1903 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 g torskefilet
  • 2 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
  • 2 ts ingefær, frisk og revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss smør
  • salt

Saus

  • 6 stykker grønne kardemommekapsler
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ss ingefær, frisk og revet
  • 2 stykker grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 1.2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 bit kanelstang
  • 1.5 boks hermetiske tomater, 600 gram
  • 2 ts honning, flytende
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 1 bunt koriander, frisk

Ekstra tilbehør

  • mynteblader
  • rødløk, finhakket
  • granateplekjerner
  • ris
  • nanbrød

Koriander- og myntesaus

  • 4 dl koriander, hakket
  • 2 dl mynteblader, hakket
  • 1 ss ingefær, frisk og revet
  • 2 ts hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss grønn chili, finhakket
  • 0.5 dl limesaft
  • 2 ss kokos, revet/kokosmasse
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g torskefilet
  • 2 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
  • 2 ts ingefær, frisk og revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss smør
  • salt

Saus

  • 6 stykker grønne kardemommekapsler
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1 ss ingefær, frisk og revet
  • 2 stykker grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 1.2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 bit kanelstang
  • 1.5 boks hermetiske tomater, 600 gram
  • 2 ts honning, flytende
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 1 bunt koriander, frisk

Ekstra tilbehør

  • mynteblader
  • rødløk, finhakket
  • granateplekjerner
  • ris
  • nanbrød

Koriander- og myntesaus

  • 4 dl koriander, hakket
  • 2 dl mynteblader, hakket
  • 1 ss ingefær, frisk og revet
  • 2 ts hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss grønn chili, finhakket
  • 0.5 dl limesaft
  • 2 ss kokos, revet/kokosmasse
  • 1 klype salt
Del torsken i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland fiskestykkene med marinaden og mariner torsken i minst 1 time i kjøleskap.
Knus kardemommen og fjern selve belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene, hvitløk og chili i smøret til det syder og dufter aromatisk. Tilsett chilipulver eller paprikapulver, kanel, tomater og honning.
La det småputre over middels varme i ca. 15 minutter.
Fisk opp kanelstangen og kjør tomatsausen helt glatt med en stavmikser. Gi sausen et nytt oppkok og tilsett fløte, sitronsaft og en god klype salt.
Varm en stor stekepanne og tilsett 1 -2 ss smør. Legg i fiskestykkene. Du må nok gjøre dette i to omganger.
Dryss over litt salt og stek torsken raskt på begge sider over høy varme. Løft forsiktig torskestykkene over i sausen, og la dem trekke videre i ca. 5 minutter.
Dryss over hakket frisk koriander. Som ekstra pynt er det fint med mynteblader, finsnittet rødløk og granateplekjerner.

Koriander- og myntesaus

Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser eller i en hurtig mikser.
woman cooking

Bon appetit!

Del torsken i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland fiskestykkene med marinaden og mariner torsken i minst 1 time i kjøleskap.
Knus kardemommen og fjern selve belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene, hvitløk og chili i smøret til det syder og dufter aromatisk. Tilsett chilipulver eller paprikapulver, kanel, tomater og honning.
La det småputre over middels varme i ca. 15 minutter.
Fisk opp kanelstangen og kjør tomatsausen helt glatt med en stavmikser. Gi sausen et nytt oppkok og tilsett fløte, sitronsaft og en god klype salt.
Varm en stor stekepanne og tilsett 1 -2 ss smør. Legg i fiskestykkene. Du må nok gjøre dette i to omganger.
Dryss over litt salt og stek torsken raskt på begge sider over høy varme. Løft forsiktig torskestykkene over i sausen, og la dem trekke videre i ca. 5 minutter.
Dryss over hakket frisk koriander. Som ekstra pynt er det fint med mynteblader, finsnittet rødløk og granateplekjerner.

Koriander- og myntesaus

Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser eller i en hurtig mikser.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?