Indisk torskegryte
Indisk torskegryte er inspirert av den indiske retten «Butter chicken».
Her er kylling byttet ut med torsk, og dermed får du «butter cod» i stedet. En rett som absolutt ikke står tilbake for sin noe mer kjente fetter!
Koriander- og myntesaus er et forfriskende og småhot tilbehør, som setter en ekstra spiss på måltidet. Server gjerne med ris og nanbrød.
Indisk torskegryte er inspirert av den indiske retten «Butter chicken».
Her er kylling byttet ut med torsk, og dermed får du «butter cod» i stedet. En rett som absolutt ikke står tilbake for sin noe mer kjente fetter!
Koriander- og myntesaus er et forfriskende og småhot tilbehør, som setter en ekstra spiss på måltidet. Server gjerne med ris og nanbrød.
- 700 g torskefilet
- 2 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
- 2 ts ingefær, frisk og revet
- 1 ts hvitløk, revet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 4 ss smør
- salt
Saus
- 6 stykker grønne kardemommekapsler
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ss ingefær, frisk og revet
- 2 stykker grønn chili, renset for frø og finhakket
- 1.2 ts chilipulver, eller paprikapulver
- 1 bit kanelstang
- 1.5 boks hermetiske tomater, 600 gram
- 2 ts honning, flytende
- 2 ts sitronsaft
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- 1 bunt koriander, frisk
Ekstra tilbehør
- mynteblader
- rødløk, finhakket
- granateplekjerner
- ris
- nanbrød
Koriander- og myntesaus
- 4 dl koriander, hakket
- 2 dl mynteblader, hakket
- 1 ss ingefær, frisk og revet
- 2 ts hvitløk, finhakket eller revet
- 1 ss grønn chili, finhakket
- 0.5 dl limesaft
- 2 ss kokos, revet/kokosmasse
- 1 klype salt
- 700 g torskefilet
- 2 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
- 2 ts ingefær, frisk og revet
- 1 ts hvitløk, revet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 4 ss smør
- salt
Saus
- 6 stykker grønne kardemommekapsler
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ss ingefær, frisk og revet
- 2 stykker grønn chili, renset for frø og finhakket
- 1.2 ts chilipulver, eller paprikapulver
- 1 bit kanelstang
- 1.5 boks hermetiske tomater, 600 gram
- 2 ts honning, flytende
- 2 ts sitronsaft
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- 1 bunt koriander, frisk
Ekstra tilbehør
- mynteblader
- rødløk, finhakket
- granateplekjerner
- ris
- nanbrød
Koriander- og myntesaus
- 4 dl koriander, hakket
- 2 dl mynteblader, hakket
- 1 ss ingefær, frisk og revet
- 2 ts hvitløk, finhakket eller revet
- 1 ss grønn chili, finhakket
- 0.5 dl limesaft
- 2 ss kokos, revet/kokosmasse
- 1 klype salt
Koriander- og myntesaus
