Fiskegryte med søtpoteter og skalldyr
45 min
En mettende og veldig god fiskegryte med søtpoteter, blåskjell, store reker og torsk. Den er krydret med litt snert med kajennepepper, men vil du ha mer smak er det bare å tilsette mer.
Lagret av 398 brukere
En mettende og veldig god fiskegryte med søtpoteter, blåskjell, store reker og torsk. Den er krydret med litt snert med kajennepepper, men vil du ha mer smak er det bare å tilsette mer.
Lagret av 398 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 3 stykker søtpotet
- 1 stk løk
- 1 stk fennikel
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts søt paprika
- 0.5 ts spisskummen
- 1 klype kajennepepper
- 2 ts tomatpuré
- 6 dl vann
- 300 g torsk, eller annen hvit fisk
- 1 kg blåskjell
- 8 stykker kjempereker
- 1 ss fiskesaus, eller soyasaus
- 1 stk sitron, saften
- bladpersille
- olje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker søtpotet
- 1 stk løk
- 1 stk fennikel
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts søt paprika
- 0.5 ts spisskummen
- 1 klype kajennepepper
- 2 ts tomatpuré
- 6 dl vann
- 300 g torsk, eller annen hvit fisk
- 1 kg blåskjell
- 8 stykker kjempereker
- 1 ss fiskesaus, eller soyasaus
- 1 stk sitron, saften
- bladpersille
- olje
Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland alt sammen godt og fres videre i et par minutter.
Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
Ha i skalldyr og fisk. Tilsett fiskesaus eller soyasaus og sitronsaft.
Legg på lokk og kok i 5–10 minutter til alle skjell har åpnet seg og fisken er kokt.
Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød og gjerne litt aioli.

Bon appetit!
Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland alt sammen godt og fres videre i et par minutter.
Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
Ha i skalldyr og fisk. Tilsett fiskesaus eller soyasaus og sitronsaft.
Legg på lokk og kok i 5–10 minutter til alle skjell har åpnet seg og fisken er kokt.
Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød og gjerne litt aioli.