Til hovedinnhold

Fiskegryte med søtpoteter og skalldyr

45 min

En mettende og veldig god fiskegryte med søtpoteter, blåskjell, store reker og torsk. Den er krydret med litt snert med kajennepepper, men vil du ha mer smak er det bare å tilsette mer.

Lagret av 398 brukere
Fiskegryte med søtpoteter

En mettende og veldig god fiskegryte med søtpoteter, blåskjell, store reker og torsk. Den er krydret med litt snert med kajennepepper, men vil du ha mer smak er det bare å tilsette mer.

Lagret av 398 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stykker søtpotet
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts søt paprika
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 klype kajennepepper
  • 2 ts tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 300 g torsk, eller annen hvit fisk
  • 1 kg blåskjell
  • 8 stykker kjempereker
  • 1 ss fiskesaus, eller soyasaus
  • 1 stk sitron, saften
  • bladpersille
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker søtpotet
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts søt paprika
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 klype kajennepepper
  • 2 ts tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 300 g torsk, eller annen hvit fisk
  • 1 kg blåskjell
  • 8 stykker kjempereker
  • 1 ss fiskesaus, eller soyasaus
  • 1 stk sitron, saften
  • bladpersille
  • olje
Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland alt sammen godt og fres videre i et par minutter.
Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
Ha i skalldyr og fisk. Tilsett fiskesaus eller soyasaus og sitronsaft.
Legg på lokk og kok i 5–10 minutter til alle skjell har åpnet seg og fisken er kokt.
Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød og gjerne litt aioli.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland alt sammen godt og fres videre i et par minutter.
Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
Ha i skalldyr og fisk. Tilsett fiskesaus eller soyasaus og sitronsaft.
Legg på lokk og kok i 5–10 minutter til alle skjell har åpnet seg og fisken er kokt.
Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød og gjerne litt aioli.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?