Gumbo
Gumbo er en suppe som ble til da slavene fikk lage mat av restene etter aristokratiet. Gumbo er laget på skall av reker og kreps, litt kylling og en heidundrende god krydderpølse, sier Jun som er kokk ved restauranten. Han synes husmannskost ofte er det beste, uansett land.
Gumboen her på Mississippi er min tolkning av suppa. Og så må du smake på okra, en rar grønnsak, som er et must. Når du freser den i litt olje, får du fram en sabla god smak sier kokk Lise Kristiansen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen
Gumbo er en suppe som ble til da slavene fikk lage mat av restene etter aristokratiet. Gumbo er laget på skall av reker og kreps, litt kylling og en heidundrende god krydderpølse, sier Jun som er kokk ved restauranten. Han synes husmannskost ofte er det beste, uansett land.
Gumboen her på Mississippi er min tolkning av suppa. Og så må du smake på okra, en rar grønnsak, som er et must. Når du freser den i litt olje, får du fram en sabla god smak sier kokk Lise Kristiansen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen
- 2 sjøkreps
- 1 løk
- 0.5 grønn paprika
- 1 stangselleri
- 1 dl ris
- 1 l skalldyrkraft
- 2 klasetomat
- 0.25 ts tabasco
- 100 g reker
- 2 salt og kvernet pepper
- 2 sjøkreps
- 1 løk
- 0.5 grønn paprika
- 1 stangselleri
- 1 dl ris
- 1 l skalldyrkraft
- 2 klasetomat
- 0.25 ts tabasco
- 100 g reker
- 2 salt og kvernet pepper
