Til hovedinnhold

Gumbo

1 h

Gumbo er en suppe som ble til da slavene fikk lage mat av restene etter aristokratiet. Gumbo er laget på skall av reker og kreps, litt kylling og en heidundrende god krydderpølse, sier Jun som er kokk ved restauranten. Han synes husmannskost ofte er det beste, uansett land.
Gumboen her på Mississippi er min tolkning av suppa. Og så må du smake på okra, en rar grønnsak, som er et must. Når du freser den i litt olje, får du fram en sabla god smak sier kokk Lise Kristiansen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen

Lagret av 62 brukere
Gumbo

Gumbo er en suppe som ble til da slavene fikk lage mat av restene etter aristokratiet. Gumbo er laget på skall av reker og kreps, litt kylling og en heidundrende god krydderpølse, sier Jun som er kokk ved restauranten. Han synes husmannskost ofte er det beste, uansett land.
Gumboen her på Mississippi er min tolkning av suppa. Og så må du smake på okra, en rar grønnsak, som er et must. Når du freser den i litt olje, får du fram en sabla god smak sier kokk Lise Kristiansen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen

Lagret av 62 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 sjøkreps
  • 1 løk
  • 0.5 grønn paprika
  • 1 stangselleri
  • 1 dl ris
  • 1 l skalldyrkraft
  • 2 klasetomat
  • 0.25 ts tabasco
  • 100 g reker
  • 2 salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 sjøkreps
  • 1 løk
  • 0.5 grønn paprika
  • 1 stangselleri
  • 1 dl ris
  • 1 l skalldyrkraft
  • 2 klasetomat
  • 0.25 ts tabasco
  • 100 g reker
  • 2 salt og kvernet pepper
Skrell og finhakk løk.
Hakk paprika, selleristang og tomat.
Stek løk, paprika, stangselleri og ris i olje på middels varme i ca fem minutter
Ha så i kraften, tomater og tabasco.
La det koke i ca. 30 minutter.
Ha så i reker og krepsehaler å la det trekke i tre-fire minutter
Smak til med salt og pepper.
Her kan du også bruke krydret pølse og kylling (bruk det du har).
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finhakk løk.
Hakk paprika, selleristang og tomat.
Stek løk, paprika, stangselleri og ris i olje på middels varme i ca fem minutter
Ha så i kraften, tomater og tabasco.
La det koke i ca. 30 minutter.
Ha så i reker og krepsehaler å la det trekke i tre-fire minutter
Smak til med salt og pepper.
Her kan du også bruke krydret pølse og kylling (bruk det du har).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?