Bacalao

2 timer

Denne herlige hjemmelagede bacalaoen er laget med klippfisk.

Det er viktig å vanne ut fisken tilstrekkelig, gjerne minst et par døgn eller til den saltede og tørkede fisken har fått tilbake sin opprinnelige konsistens og en behagelig saltsmak. Bruk rikelig med vann og skift vann en gang underveis i prosessen. Mengden med chili og hvitløk kan du justere selv, men det må gjerne være litt futt i gryta. Bruk en god olivenolje, da den er med på å smaksette retten. Lag gjerne bacalaoen i god tid, for den blir nesten bare bedre av å få stå litt.

Piquillo som brukes i denne oppskriften er en type paprika som har fått navnet sitt etter den spisse fasongen. I utgangspunktet er den litt ubrukelig i rå tilstand, med etter en omgang over åpen ild blir den helt fantastisk aromatisk med mye sødme og et hint av pepper. Du kan også bruke vanlig paprika.

1045 har lagret denne
Bacalao

Denne herlige hjemmelagede bacalaoen er laget med klippfisk.

Det er viktig å vanne ut fisken tilstrekkelig, gjerne minst et par døgn eller til den saltede og tørkede fisken har fått tilbake sin opprinnelige konsistens og en behagelig saltsmak. Bruk rikelig med vann og skift vann en gang underveis i prosessen. Mengden med chili og hvitløk kan du justere selv, men det må gjerne være litt futt i gryta. Bruk en god olivenolje, da den er med på å smaksette retten. Lag gjerne bacalaoen i god tid, for den blir nesten bare bedre av å få stå litt.

Piquillo som brukes i denne oppskriften er en type paprika som har fått navnet sitt etter den spisse fasongen. I utgangspunktet er den litt ubrukelig i rå tilstand, med etter en omgang over åpen ild blir den helt fantastisk aromatisk med mye sødme og et hint av pepper. Du kan også bruke vanlig paprika.

1045 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 g klippfisk, utvannet (god kvalitet)
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 8 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 stykker hermetiske tomater, hakkede
  • 5 stykker piquillos, eller pimientos (grillet paprika på boks)
  • 100 g sorte oliven
  • 1 håndfull basilikumblader
  • salt
  • pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
Del fisken i jevne stykker. Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm ca. 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter eller kasserolle.
La det putre til potetene begynner å bli litt møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomater og paprika delt i store biter. Kok opp, la det koke noen minutter og smak til med kvernet pepper.
Legg i fisken, dekk pannen med aluminiumsfolie og la det hele putre videre i ca 45 minutter til én time. Rist litt på pannen underveis, men unngå å røre.
Tilsett oliven og bland inn basilikum rett før servering. Juster smaken med kvernet pepper og salt hvis nødvendig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?