Bacalao
Denne herlige hjemmelagede bacalaoen er laget med klippfisk.
Det er viktig å vanne ut fisken tilstrekkelig, gjerne minst et par døgn eller til den saltede og tørkede fisken har fått tilbake sin opprinnelige konsistens og en behagelig saltsmak. Bruk rikelig med vann og skift vann en gang underveis i prosessen. Mengden med chili og hvitløk kan du justere selv, men det må gjerne være litt futt i gryta. Bruk en god olivenolje, da den er med på å smaksette retten. Lag gjerne bacalaoen i god tid, for den blir nesten bare bedre av å få stå litt.
Piquillo som brukes i denne oppskriften er en type paprika som har fått navnet sitt etter den spisse fasongen. I utgangspunktet er den litt ubrukelig i rå tilstand, med etter en omgang over åpen ild blir den helt fantastisk aromatisk med mye sødme og et hint av pepper. Du kan også bruke vanlig paprika.
Denne herlige hjemmelagede bacalaoen er laget med klippfisk.
Det er viktig å vanne ut fisken tilstrekkelig, gjerne minst et par døgn eller til den saltede og tørkede fisken har fått tilbake sin opprinnelige konsistens og en behagelig saltsmak. Bruk rikelig med vann og skift vann en gang underveis i prosessen. Mengden med chili og hvitløk kan du justere selv, men det må gjerne være litt futt i gryta. Bruk en god olivenolje, da den er med på å smaksette retten. Lag gjerne bacalaoen i god tid, for den blir nesten bare bedre av å få stå litt.
Piquillo som brukes i denne oppskriften er en type paprika som har fått navnet sitt etter den spisse fasongen. I utgangspunktet er den litt ubrukelig i rå tilstand, med etter en omgang over åpen ild blir den helt fantastisk aromatisk med mye sødme og et hint av pepper. Du kan også bruke vanlig paprika.
- 700 g klippfisk, utvannet (god kvalitet)
- 1 stk rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 8 stykker poteter, mellomstore
- 2 stykker løk
- 1 dl olivenolje
- 2 stykker hermetiske tomater, hakkede
- 5 stykker piquillos, eller pimientos (grillet paprika på boks)
- 100 g sorte oliven
- 1 håndfull basilikumblader
- salt
- pepper, kvernet
- 700 g klippfisk, utvannet (god kvalitet)
- 1 stk rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 8 stykker poteter, mellomstore
- 2 stykker løk
- 1 dl olivenolje
- 2 stykker hermetiske tomater, hakkede
- 5 stykker piquillos, eller pimientos (grillet paprika på boks)
- 100 g sorte oliven
- 1 håndfull basilikumblader
- salt
- pepper, kvernet
