Hawa Hassans Digaag Qumbe
Digaag Qumbe har blitt en internett-favoritt etter at Hawa Hassan delte denne oppskriften via Bon Appetits You Tube-kanal.
Dette er en tradisjonell somalisk rett med kylling, kokos og yogurt. Den skal serveres med ris eller som Hawa foretrekker det, en seng av spinat. Uansett hva du velger, så skal en banan alltid serveres ved siden av, for å få en autentisk somalisk opplevelse.
For å lage denne retten trenger du først å lag den somaliske krydderblandingen Xawaash (som uttales HA-wash). Til den trenger du:
En kanelstang
1,2 desiliter (1/2 cup) koriander frø
1,2 desiliter (1/2 cup) spisskummenfrø
2 spisesskjer svarte pepperkorn
6 kardemommekapsler
1 teskje hele nellikspiker
2 spiseskjeer malt gurkemeie
Ha kanelstangen i en pose, og slå på den et par ganger med et kjevle så den knuser i små biter. Ha alle krydderne, bortsett fra gurkemeie, i en stekepanne over medium varme. Rør rundt hele tiden. La den stå på varmen i cirka 2 minutter, til lukten er veldig aromatisk. La det kjøle seg ned.
Ha krydderne i en kaffekvern og mal til et fint pulver (eller bruk en morter og litt muskelkraft). Sil en gang, og kvern på nytt de store bitene som var igjen. Ha i gurkemeien og bland godt sammen. Oppbevar kryddermiksen i et lufttett glass eller boks. Oppbevar på et mørk og kaldt sted i opptil 6 måneder.
Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.
Digaag Qumbe har blitt en internett-favoritt etter at Hawa Hassan delte denne oppskriften via Bon Appetits You Tube-kanal.
Dette er en tradisjonell somalisk rett med kylling, kokos og yogurt. Den skal serveres med ris eller som Hawa foretrekker det, en seng av spinat. Uansett hva du velger, så skal en banan alltid serveres ved siden av, for å få en autentisk somalisk opplevelse.
For å lage denne retten trenger du først å lag den somaliske krydderblandingen Xawaash (som uttales HA-wash). Til den trenger du:
En kanelstang
1,2 desiliter (1/2 cup) koriander frø
1,2 desiliter (1/2 cup) spisskummenfrø
2 spisesskjer svarte pepperkorn
6 kardemommekapsler
1 teskje hele nellikspiker
2 spiseskjeer malt gurkemeie
Ha kanelstangen i en pose, og slå på den et par ganger med et kjevle så den knuser i små biter. Ha alle krydderne, bortsett fra gurkemeie, i en stekepanne over medium varme. Rør rundt hele tiden. La den stå på varmen i cirka 2 minutter, til lukten er veldig aromatisk. La det kjøle seg ned.
Ha krydderne i en kaffekvern og mal til et fint pulver (eller bruk en morter og litt muskelkraft). Sil en gang, og kvern på nytt de store bitene som var igjen. Ha i gurkemeien og bland godt sammen. Oppbevar kryddermiksen i et lufttett glass eller boks. Oppbevar på et mørk og kaldt sted i opptil 6 måneder.
Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.
Ingredienser
- 2 stk tomater, godt modne, hakket opp
- 1 stk jalapeño, hakket opp
- 1 stk rød paprika, fjern frø, hakk opp
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss kryddermiks, se egen oppskrift
- 1 stk rødløk, stor
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk bakepotet, oppkuttet i munnfuller
- 2 stk gulrøtter, kuttet i fine biter
- 1 håndfull koriander, finhakket
- 450 g kyllinglår, utbenet og uten skinn, i biter
- 2.3 dl kokosmelk
- 2 ts salt
- 1 ss ingefær, frisk, revet
- 1.2 dl yogurt, naturell
- olje, til steking
Til servering
- ris, kokt
- banan
Slik gjør du:
- 2 stk tomater, godt modne, hakket opp
- 1 stk jalapeño, hakket opp
- 1 stk rød paprika, fjern frø, hakk opp
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss kryddermiks, se egen oppskrift
- 1 stk rødløk, stor
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk bakepotet, oppkuttet i munnfuller
- 2 stk gulrøtter, kuttet i fine biter
- 1 håndfull koriander, finhakket
- 450 g kyllinglår, utbenet og uten skinn, i biter
- 2.3 dl kokosmelk
- 2 ts salt
- 1 ss ingefær, frisk, revet
- 1.2 dl yogurt, naturell
- olje, til steking
Til servering
- ris, kokt
- banan
