Sopp «Stroganoff»
Kjedelig-stempelet har de grønne alternativene kvittet seg med for lengst. Og egentlig er det ganske morsomt de gangene man tar en klassiker, gjør den kjøttfri – uten at du sitter og tenker over at du savner noe. Med dybde og umami i smaksbildet og variasjon i konsistenser trenger man absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten er det grunn god nok til å teste ut «Sopp Stroganoff».
Tips! Potetstappe kan erstattes med kokt ris eller blomkålris. Oppskriften kan dobles hvis ønskelig.
Kjedelig-stempelet har de grønne alternativene kvittet seg med for lengst. Og egentlig er det ganske morsomt de gangene man tar en klassiker, gjør den kjøttfri – uten at du sitter og tenker over at du savner noe. Med dybde og umami i smaksbildet og variasjon i konsistenser trenger man absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten er det grunn god nok til å teste ut «Sopp Stroganoff».
Tips! Potetstappe kan erstattes med kokt ris eller blomkålris. Oppskriften kan dobles hvis ønskelig.
- 400 g østerssopp, renset
- 2 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 dl grønnsaksbuljong, eller kjøttbuljong
- 1.5 dl fløte
Til servering
- sylteagurk
- syltet rødbet
- persille, hakket
- spirer, (kan sløyfes)
- Potetmos
- 400 g østerssopp, renset
- 2 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 dl grønnsaksbuljong, eller kjøttbuljong
- 1.5 dl fløte
Til servering
- sylteagurk
- syltet rødbet
- persille, hakket
- spirer, (kan sløyfes)
- Potetmos
