vegetar

Sopp «Stroganoff»

40 min

Kjedelig-stempelet har de grønne alternativene kvittet seg med for lengst. Og egentlig er det ganske morsomt de gangene man tar en klassiker, gjør den kjøttfri – uten at du sitter og tenker over at du savner noe. Med dybde og umami i smaksbildet og variasjon i konsistenser trenger man absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten er det grunn god nok til å teste ut «Sopp Stroganoff».

Tips! Potetstappe kan erstattes med kokt ris eller blomkålris. Oppskriften kan dobles hvis ønskelig.

2352 har lagret denne
Sopp «Stroganoff»

Kjedelig-stempelet har de grønne alternativene kvittet seg med for lengst. Og egentlig er det ganske morsomt de gangene man tar en klassiker, gjør den kjøttfri – uten at du sitter og tenker over at du savner noe. Med dybde og umami i smaksbildet og variasjon i konsistenser trenger man absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten er det grunn god nok til å teste ut «Sopp Stroganoff».

Tips! Potetstappe kan erstattes med kokt ris eller blomkålris. Oppskriften kan dobles hvis ønskelig.

2352 har lagret denne
2
porsjoner
  • 400 g østerssopp, renset
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl grønnsaksbuljong, eller kjøttbuljong
  • 1.5 dl fløte

Til servering

  • sylteagurk
  • syltet rødbet
  • persille, hakket
  • spirer, (kan sløyfes)
  • Potetmos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g østerssopp, renset
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl grønnsaksbuljong, eller kjøttbuljong
  • 1.5 dl fløte

Til servering

  • sylteagurk
  • syltet rødbet
  • persille, hakket
  • spirer, (kan sløyfes)
  • Potetmos
Del soppen i strimler. Skjær løk og hvitløk i skiver. Varm en stekepanne og stekk soppen gyllen over høy varme. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Ha soppen over på en tallerken så lenge.
Stek løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha soppen tilbake i pannen sammen med løken og tilsett tomatpure. La det frese under omrøring i et minutt.
Tilsett kraft/buljong og fløte, og la det koke til sausen har tyknet. Juster smaken med salt og pepper og rør til slutt inn creme fraiche.
Topp med hakket persille, strimlet sylteagurk, syltede rødbet i biter og ev noen fine spirer eller karse. Serveres med potetstappe.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i strimler. Skjær løk og hvitløk i skiver. Varm en stekepanne og stekk soppen gyllen over høy varme. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Ha soppen over på en tallerken så lenge.
Stek løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha soppen tilbake i pannen sammen med løken og tilsett tomatpure. La det frese under omrøring i et minutt.
Tilsett kraft/buljong og fløte, og la det koke til sausen har tyknet. Juster smaken med salt og pepper og rør til slutt inn creme fraiche.
Topp med hakket persille, strimlet sylteagurk, syltede rødbet i biter og ev noen fine spirer eller karse. Serveres med potetstappe.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?