Sopp stroganoff
"Jeg hadde lyst til å lage en kjøttfri versjon av en klassisk gryterett, og da ble denne retten til! Hvis du vil lage en litt mer spennende versjon, bytter du ut sjampinjong med aromasopp eller portobellosopp. Du kan også bytte ut vann og soyasaus med kjøttkraft om du ikke vil at retten skal være vegetarisk. Og ha gjerne litt rødvinsrester i om du har!"
Oppskrift og foto er hentet fra "Middag for 25 kroner - 52 billige middager" av Marie Thrane, Gyldendal
"Jeg hadde lyst til å lage en kjøttfri versjon av en klassisk gryterett, og da ble denne retten til! Hvis du vil lage en litt mer spennende versjon, bytter du ut sjampinjong med aromasopp eller portobellosopp. Du kan også bytte ut vann og soyasaus med kjøttkraft om du ikke vil at retten skal være vegetarisk. Og ha gjerne litt rødvinsrester i om du har!"
Oppskrift og foto er hentet fra "Middag for 25 kroner - 52 billige middager" av Marie Thrane, Gyldendal
Ingredienser
- 500 g sopp, sjampinjong
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss matolje
- 2 ts timian
- 4 ss tomatpuré
- 3 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk paprika
- 1 boks crème fraîche
- salt
- pepper
Potetstappe
- 8 stk poteter, evt. 10
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 500 g sopp, sjampinjong
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss matolje
- 2 ts timian
- 4 ss tomatpuré
- 3 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk paprika
- 1 boks crème fraîche
- salt
- pepper
Potetstappe
- 8 stk poteter, evt. 10
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- salt
- pepper
