Kimchi-gryte
30 min
En koreansk gryte med svinekjøtt, som er veldig enkel å lage. Har du allerede et glass med kimchi er resten av retten gjort på en drøy halvtime. Denne oppskriften holder til 2-4 personer.
Lagret av 310 brukere
En koreansk gryte med svinekjøtt, som er veldig enkel å lage. Har du allerede et glass med kimchi er resten av retten gjort på en drøy halvtime. Denne oppskriften holder til 2-4 personer.
Lagret av 310 brukere
Ingredienser
3
porsjoner
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 300 g svinekjøtt, fra nakke
- 400 g kimchi
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ss chilisaus, eller paste (gochujang)
- 1 ss chiliflak
- 7.5 dl kyllingkraft
- 300 g tofu, firm silken
- 1.5 ts sesamolje
- 1 stk vårløk
- olje, til steking
- ris, kokt, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 300 g svinekjøtt, fra nakke
- 400 g kimchi
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ss chilisaus, eller paste (gochujang)
- 1 ss chiliflak
- 7.5 dl kyllingkraft
- 300 g tofu, firm silken
- 1.5 ts sesamolje
- 1 stk vårløk
- olje, til steking
- ris, kokt, til servering
Rens og skjær løken i tynne båter. Finhakk eller finsnitt hvitløken. Strimle eller skjær kjøttet i små tynne skiver. Grovhakk kimchien.
Varm litt olje i en tykkbunnet gryte og fres kjøttet til det får litt farge.
Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken har myknet noe. Tilsett kimchi og fres det hele et minutt.
Ha i salt, sukker, chili, chiliflakes og kyllingkraft.
Kok opp og la det småputre i 10 minutter (halvveis under lokk).
Legg i skiver eller biter av tofu, og la det syde videre i 5-10 minutter.
Drypp over sesamolje og dryss over finhakket vårløk. Serveres med kokt ris.

Bon appetit!
Rens og skjær løken i tynne båter. Finhakk eller finsnitt hvitløken. Strimle eller skjær kjøttet i små tynne skiver. Grovhakk kimchien.
Varm litt olje i en tykkbunnet gryte og fres kjøttet til det får litt farge.
Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken har myknet noe. Tilsett kimchi og fres det hele et minutt.
Ha i salt, sukker, chili, chiliflakes og kyllingkraft.
Kok opp og la det småputre i 10 minutter (halvveis under lokk).
Legg i skiver eller biter av tofu, og la det syde videre i 5-10 minutter.
Drypp over sesamolje og dryss over finhakket vårløk. Serveres med kokt ris.