Butter tofu er en vegansk vri på den indiske klassikeren butter chicken, der kylling er byttet ut med tofu. Det finnes mange forskjellige tofuer. Velg en fast tofu til denne retten, for den beholder form, fasong og fasthet under tilberedning. Den har også en tyggemotstand som minner litt om kylling.
Butter tofu er en vegansk vri på den indiske klassikeren butter chicken, der kylling er byttet ut med tofu. Det finnes mange forskjellige tofuer. Velg en fast tofu til denne retten, for den beholder form, fasong og fasthet under tilberedning. Den har også en tyggemotstand som minner litt om kylling.
Press tofuen mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter, og skjær den i jevne biter. Bland bitene sammen med garam masala, gurkemeie, chilipulver og maisenna.
Finhakk løken. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og fres løken over middels varme til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i 5 minutter under sporadisk omrøring.
Knus kardemommen i en morter og fjern det meste av selve belgen. Tilsett nellik, pepper og spisskummen og knus det sammen.
Ha krydderet over i løkblandingen sammen med garam masala og kanel. Fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett knuste tomater, finmalte nøtter, honning og en god klype salt. La sausen småputre i 15-20 minutter, men rør ofte.
Kjør sausen med en stavmikser hvis du ønsker en helt jevn saus. For ekstra glatt saus, kan du i tillegg gni den gjennom en sil.
Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og mer salt hvis nødvendig. Sausen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan du tynne den ut med en skvett vann.
Varm en stekepanne med litt olje og stek tofubitene over middelshøy varme i 3-4 minutter. For at de skal få litt stekeskorpe, må du la bitene få ligge litt i ro før du rister litt på panne og vender rundt på bitene.
Bland til slutt de stekte tofubitene inn i sausen, og la det hele få et skikkelig oppkok før servering.
Dryss over hakket frisk koriander og pynt gjerne med en fløteskvett og litt ekstra nøtter.
Bon appetit!
Press tofuen mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter, og skjær den i jevne biter. Bland bitene sammen med garam masala, gurkemeie, chilipulver og maisenna.
Finhakk løken. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og fres løken over middels varme til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i 5 minutter under sporadisk omrøring.
Knus kardemommen i en morter og fjern det meste av selve belgen. Tilsett nellik, pepper og spisskummen og knus det sammen.
Ha krydderet over i løkblandingen sammen med garam masala og kanel. Fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett knuste tomater, finmalte nøtter, honning og en god klype salt. La sausen småputre i 15-20 minutter, men rør ofte.
Kjør sausen med en stavmikser hvis du ønsker en helt jevn saus. For ekstra glatt saus, kan du i tillegg gni den gjennom en sil.
Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og mer salt hvis nødvendig. Sausen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan du tynne den ut med en skvett vann.
Varm en stekepanne med litt olje og stek tofubitene over middelshøy varme i 3-4 minutter. For at de skal få litt stekeskorpe, må du la bitene få ligge litt i ro før du rister litt på panne og vender rundt på bitene.
Bland til slutt de stekte tofubitene inn i sausen, og la det hele få et skikkelig oppkok før servering.
Dryss over hakket frisk koriander og pynt gjerne med en fløteskvett og litt ekstra nøtter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto