Irish stew: Gryte med lam og poteter
Irish stew er en gryte som består av blant annet lammebog og poteter - og som minner ganske mye om puspas (bergensk lammegryte). Bak gjerne et soda bread mens kjøttet putrer i gryten.
Tips:
Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering.
Hvis du ønsker å «jevne» kraften noe - kan du drysse et par spiseskjeer hvetemel over det brunede kjøttet før du helle over kraft. Bruker du halvparten kokefaste og halvparten melne poteter, vil en del av de melne potetene koke i stykker underveis og på den måten jevne kraften.
Mange bruker også kål i tillegg til løk, gulrøtter og poteter. Del et halvt kålhode i smale kløfter og legg kålen lagvis med resten av ingrediensene. Andre igjen erstatter noen av kraften med øl som for eksempel Guinness.
Irish stew er en gryte som består av blant annet lammebog og poteter - og som minner ganske mye om puspas (bergensk lammegryte). Bak gjerne et soda bread mens kjøttet putrer i gryten.
Tips:
Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering.
Hvis du ønsker å «jevne» kraften noe - kan du drysse et par spiseskjeer hvetemel over det brunede kjøttet før du helle over kraft. Bruker du halvparten kokefaste og halvparten melne poteter, vil en del av de melne potetene koke i stykker underveis og på den måten jevne kraften.
Mange bruker også kål i tillegg til løk, gulrøtter og poteter. Del et halvt kålhode i smale kløfter og legg kålen lagvis med resten av ingrediensene. Andre igjen erstatter noen av kraften med øl som for eksempel Guinness.
Ingredienser
- 1.5 kg lammebog, i skiver
- 4 stk løk
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 10 stykker poteter
- 1 kvast timian, frisk
- 1 l lammekraft, eller buljong
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- persille, til pynt
Slik gjør du:
- 1.5 kg lammebog, i skiver
- 4 stk løk
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 10 stykker poteter
- 1 kvast timian, frisk
- 1 l lammekraft, eller buljong
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- persille, til pynt
