rask

Rask red curry

30 min

Her får du en kjempegod og smakfull rett, som er skikkelig enkel å lage. Red curry er med andre ord en perfekt middagsrett! I denne oppskriften er det brukt en hel rød chili, og om du er glad i litt sterk mat er det passe. Ellers kan du godt bruke en halv chili. Server gjerne med ris. Hvis du spiser retten uten tilbehør, vil det være nok mat til tre personer. 

1867 har lagret denne
Rask red curry

Her får du en kjempegod og smakfull rett, som er skikkelig enkel å lage. Red curry er med andre ord en perfekt middagsrett! I denne oppskriften er det brukt en hel rød chili, og om du er glad i litt sterk mat er det passe. Ellers kan du godt bruke en halv chili. Server gjerne med ris. Hvis du spiser retten uten tilbehør, vil det være nok mat til tre personer. 

1867 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli
  • 3 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk paprika
  • 3 stykker sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 25 g ingefær
  • 6 ts red currypaste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • koriander, fersk
  • vårløk
  • olje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli
  • 3 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk paprika
  • 3 stykker sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 25 g ingefær
  • 6 ts red currypaste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • koriander, fersk
  • vårløk
  • olje
Del brokkoli i buketter, skjær gulrøtter i biter og paprika i strimler.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og riv ingefær fint.
Varm olje i en dyp stekepanne eller wokpanne. Stek løk, hvitløk og ingefær et minutt. Tilsett chili og currypaste og stek et par minutter til.
Ha i kokosmelk, grønnsaksbuljongterning, vann og fiskesaus og la koke opp under lokk.
Grønnsakene tilsettes etter hvor lenge de trenger å koke i sausen for å bli møre. Det er viktig at grønnsakene fortsatt har fin tyggemotstand når de er ferdige.
Start med gulrøtter, som trenger cirka 15 minutter, før du tilsetter brokkoli, som trenger 3-4 minutter. Paprika trenger cirka 2 minutter.  Smak til med limesaft.
Topp med hakket koriander og vårløk. Server med ris.
woman cooking

Bon appetit!

Del brokkoli i buketter, skjær gulrøtter i biter og paprika i strimler.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og riv ingefær fint.
Varm olje i en dyp stekepanne eller wokpanne. Stek løk, hvitløk og ingefær et minutt. Tilsett chili og currypaste og stek et par minutter til.
Ha i kokosmelk, grønnsaksbuljongterning, vann og fiskesaus og la koke opp under lokk.
Grønnsakene tilsettes etter hvor lenge de trenger å koke i sausen for å bli møre. Det er viktig at grønnsakene fortsatt har fin tyggemotstand når de er ferdige.
Start med gulrøtter, som trenger cirka 15 minutter, før du tilsetter brokkoli, som trenger 3-4 minutter. Paprika trenger cirka 2 minutter.  Smak til med limesaft.
Topp med hakket koriander og vårløk. Server med ris.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?