Tacogryte med maisbrødtopping
Tacogryte med maisbrødtopping er matblogger og kokebokforfatter Maj-Britt Aagaard forslag til en god, kjøttfri middag. Her har hun laget en annerledes vri på tacoen - nemlig taco i gryte toppet med maisbrød. Maisbrødtoppingen er inspirert av amerikansk corn bread. Det er kjempeenkelt å lage og smaker godt både for seg selv og som topping og skorpe på ulike ovnsretter. Krydderne som er brukt under brødtoppingen kjenner du kanskje igjen fra ethvert tacokrydder: Spisskummen, oregano og paprika.
Oppskriften er hentet fra boken: Kjøttfri mandag (Kagge Forlag)
Tacogryte med maisbrødtopping er matblogger og kokebokforfatter Maj-Britt Aagaard forslag til en god, kjøttfri middag. Her har hun laget en annerledes vri på tacoen - nemlig taco i gryte toppet med maisbrød. Maisbrødtoppingen er inspirert av amerikansk corn bread. Det er kjempeenkelt å lage og smaker godt både for seg selv og som topping og skorpe på ulike ovnsretter. Krydderne som er brukt under brødtoppingen kjenner du kanskje igjen fra ethvert tacokrydder: Spisskummen, oregano og paprika.
Oppskriften er hentet fra boken: Kjøttfri mandag (Kagge Forlag)
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk søtpotet, skrelt og kuttet i små terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- olivenolje, til steking
- 1 stk rød paprika, i terninger
- 150 g mais, 1 boks = ca. 150 gr
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano, tørket
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver, kan sløyfes
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 800 g brune bønner, 2 bokser = 800 gr
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, 1 boks = 400 gr
- 3 dl grønnsaksbuljong
- salt
- pepper
- koriander, frisk
Maisbrødtopping
- 100 g maismel, fint maismeil eller fin polenta
- 100 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- 1.5 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 2 dl kefir, eller kulturmelk
- 50 g smør, smeltet
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk søtpotet, skrelt og kuttet i små terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- olivenolje, til steking
- 1 stk rød paprika, i terninger
- 150 g mais, 1 boks = ca. 150 gr
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano, tørket
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver, kan sløyfes
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 800 g brune bønner, 2 bokser = 800 gr
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, 1 boks = 400 gr
- 3 dl grønnsaksbuljong
- salt
- pepper
- koriander, frisk
Maisbrødtopping
- 100 g maismel, fint maismeil eller fin polenta
- 100 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- 1.5 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 2 dl kefir, eller kulturmelk
- 50 g smør, smeltet
