Til hovedinnhold

Lys lapskaus med grønnkål

3 h

Lapskaus laget fra bunn av er god, enkel og mettende tradisjonsmat som nesten lager seg selv mens du gjør andre ting på kjøkkenet. Svineknoke er en superbillig råvare vi med fordel kan bruke oftere. I denne oppskriften koker man først kraft på svineknoken før du koker grønnsakene møre i kraften og tilsetter kjøttet. Jeg har valgt å ha i litt grønnkål i denne oppskriften for å gjøre den ekstra næringsrik og fargerik.

Oppskriften gir 6-8 porsjoner og tar ca 3-4 timer å lage. 
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 274 brukere
Lys lapskaus med grønnkål

Lapskaus laget fra bunn av er god, enkel og mettende tradisjonsmat som nesten lager seg selv mens du gjør andre ting på kjøkkenet. Svineknoke er en superbillig råvare vi med fordel kan bruke oftere. I denne oppskriften koker man først kraft på svineknoken før du koker grønnsakene møre i kraften og tilsetter kjøttet. Jeg har valgt å ha i litt grønnkål i denne oppskriften for å gjøre den ekstra næringsrik og fargerik.

Oppskriften gir 6-8 porsjoner og tar ca 3-4 timer å lage. 
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 274 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.5 kg svineknoke, lettsaltet
  • 3 kvaster rosmarin
  • 8 stykker laurbærblad
  • 2 ss sorte pepperkorn
  • 2 stykker løk
  • 2 stykker purreløk
  • 1 kg gulrot
  • 1.5 kg poteter
  • 200 g grønnkål
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
  • 1 kvast bladpersille, til topping

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg svineknoke, lettsaltet
  • 3 kvaster rosmarin
  • 8 stykker laurbærblad
  • 2 ss sorte pepperkorn
  • 2 stykker løk
  • 2 stykker purreløk
  • 1 kg gulrot
  • 1.5 kg poteter
  • 200 g grønnkål
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
  • 1 kvast bladpersille, til topping
Ha svineknoken i en stor gryte. Dekk såvidt med vann. Tilsett laurbærblader, rosmarinstilker og pepperkorn. Kok opp opp og skru ned varmen så det bare putrer. Svineknoken skal småkoke til kjøttet løsner fra beina, i ca halvannen time.
Ha svineknoken i en stor gryte. Dekk såvidt med vann. Tilsett laurbærblader, rosmarinstilker og pepperkorn. Kok opp opp og skru ned varmen så det bare putrer. Svineknoken skal småkoke til kjøttet løsner fra beina, i ca halvannen time.
Mens kraften koker kutter du løk, purreløk, persillerot, gulrot og potet i små terninger. Finhakk litt rosmarin og legg alt til side.
Mens kraften koker kutter du løk, purreløk, persillerot, gulrot og potet i små terninger. Finhakk litt rosmarin og legg alt til side.
Når svinekoken er klar siler du bort krydderne fra kraften. Ha grønnsakene i kjelen og fyll på med kraften så det så vidt dekker. Spar på overflødig kraft og frys den gjerne ned. Kok opp og la grønnsakene småkoke til potetene er helt ihjelkokt, i ca halvannen time uten lokk.
Når svinekoken er klar siler du bort krydderne fra kraften. Ha grønnsakene i kjelen og fyll på med kraften så det så vidt dekker. Spar på overflødig kraft og frys den gjerne ned. Kok opp og la grønnsakene småkoke til potetene er helt ihjelkokt, i ca halvannen time uten lokk.
Fjern uønsket flesk fra svineknoken. Plukk kjøttet fra beina og kutt det i mindre biter. Ha det over sammen med grønnsakene. Fjern grønnkålstilkene og kutt bladene i små biter. Bland inn dette helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server lapskausen gjerne med flatbrød og finhakket persille på toppen!
woman cooking

Bon appetit!

Ha svineknoken i en stor gryte. Dekk såvidt med vann. Tilsett laurbærblader, rosmarinstilker og pepperkorn. Kok opp opp og skru ned varmen så det bare putrer. Svineknoken skal småkoke til kjøttet løsner fra beina, i ca halvannen time.
Ha svineknoken i en stor gryte. Dekk såvidt med vann. Tilsett laurbærblader, rosmarinstilker og pepperkorn. Kok opp opp og skru ned varmen så det bare putrer. Svineknoken skal småkoke til kjøttet løsner fra beina, i ca halvannen time.
Mens kraften koker kutter du løk, purreløk, persillerot, gulrot og potet i små terninger. Finhakk litt rosmarin og legg alt til side.
Mens kraften koker kutter du løk, purreløk, persillerot, gulrot og potet i små terninger. Finhakk litt rosmarin og legg alt til side.
Når svinekoken er klar siler du bort krydderne fra kraften. Ha grønnsakene i kjelen og fyll på med kraften så det så vidt dekker. Spar på overflødig kraft og frys den gjerne ned. Kok opp og la grønnsakene småkoke til potetene er helt ihjelkokt, i ca halvannen time uten lokk.
Når svinekoken er klar siler du bort krydderne fra kraften. Ha grønnsakene i kjelen og fyll på med kraften så det så vidt dekker. Spar på overflødig kraft og frys den gjerne ned. Kok opp og la grønnsakene småkoke til potetene er helt ihjelkokt, i ca halvannen time uten lokk.
Fjern uønsket flesk fra svineknoken. Plukk kjøttet fra beina og kutt det i mindre biter. Ha det over sammen med grønnsakene. Fjern grønnkålstilkene og kutt bladene i små biter. Bland inn dette helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server lapskausen gjerne med flatbrød og finhakket persille på toppen!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?