Lys lapskaus med grønnkål
Lapskaus laget fra bunn av er god, enkel og mettende tradisjonsmat som nesten lager seg selv mens du gjør andre ting på kjøkkenet. Svineknoke er en superbillig råvare vi med fordel kan bruke oftere. I denne oppskriften koker man først kraft på svineknoken før du koker grønnsakene møre i kraften og tilsetter kjøttet. Jeg har valgt å ha i litt grønnkål i denne oppskriften for å gjøre den ekstra næringsrik og fargerik.
Oppskriften gir 6-8 porsjoner og tar ca 3-4 timer å lage.
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
Lapskaus laget fra bunn av er god, enkel og mettende tradisjonsmat som nesten lager seg selv mens du gjør andre ting på kjøkkenet. Svineknoke er en superbillig råvare vi med fordel kan bruke oftere. I denne oppskriften koker man først kraft på svineknoken før du koker grønnsakene møre i kraften og tilsetter kjøttet. Jeg har valgt å ha i litt grønnkål i denne oppskriften for å gjøre den ekstra næringsrik og fargerik.
Oppskriften gir 6-8 porsjoner og tar ca 3-4 timer å lage.
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
- 1.5 kg svineknoke, lettsaltet
- 3 kvaster rosmarin
- 8 stykker laurbærblad
- 2 ss sorte pepperkorn
- 2 stykker løk
- 2 stykker purreløk
- 1 kg gulrot
- 1.5 kg poteter
- 200 g grønnkål
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 kvast bladpersille, til topping
- 1.5 kg svineknoke, lettsaltet
- 3 kvaster rosmarin
- 8 stykker laurbærblad
- 2 ss sorte pepperkorn
- 2 stykker løk
- 2 stykker purreløk
- 1 kg gulrot
- 1.5 kg poteter
- 200 g grønnkål
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 kvast bladpersille, til topping
