Smørstekte kantareller på hjemmelaget polarbrød
Kokk Kim Daniel Mikalsen elsker sopp og mener det viktigste med sopp er å bruke smør.
Sørg for at pannen er skikkelig varm. Ha i olje og så soppen. Stek den hardt uten å røre den. Ha i smør, urter, hvitløk mot slutten.
Mikalsen serverer deilig smørstekt sopp over hjemmelaget polarbrød før han river rikelig med ost over og til slutt et persilledyss.
Kantarellene er beregnet til 1 porsjon. Brødoppskriften gir 10 polarbrød.
Kokk Kim Daniel Mikalsen elsker sopp og mener det viktigste med sopp er å bruke smør.
Sørg for at pannen er skikkelig varm. Ha i olje og så soppen. Stek den hardt uten å røre den. Ha i smør, urter, hvitløk mot slutten.
Mikalsen serverer deilig smørstekt sopp over hjemmelaget polarbrød før han river rikelig med ost over og til slutt et persilledyss.
Kantarellene er beregnet til 1 porsjon. Brødoppskriften gir 10 polarbrød.
Ingredienser
Polarbrød
- 75 g fint sammalt rugmel
- 175 g fullkornshvetemel
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 pakke gjær, fersk eller tørr
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ss honning
- 0.25 dl olivenolje
- 175 g melk
- 175 g vann
Kantareller
- 150 g kantarell
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 1 ss persille, hakket
- 1 ss gressløk, hakket
- 1 ss solsikkeolje
- 1 ss smør
- parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Polarbrød
- 75 g fint sammalt rugmel
- 175 g fullkornshvetemel
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 pakke gjær, fersk eller tørr
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ss honning
- 0.25 dl olivenolje
- 175 g melk
- 175 g vann
Kantareller
- 150 g kantarell
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 1 ss persille, hakket
- 1 ss gressløk, hakket
- 1 ss solsikkeolje
- 1 ss smør
- parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
Polarbrød
Smørstekte kantareller
