Til hovedinnhold

Smørstekte kantareller på hjemmelaget polarbrød

1 h 45 min

Kokk Kim Daniel Mikalsen elsker sopp og mener det viktigste med sopp er å bruke smør.

Sørg for at pannen er skikkelig varm. Ha i olje og så soppen. Stek den hardt uten å røre den. Ha i smør, urter, hvitløk mot slutten.

Mikalsen serverer deilig smørstekt sopp over hjemmelaget polarbrød før han river rikelig med ost over og til slutt et persilledyss.

Kantarellene er beregnet til 1 porsjon. Brødoppskriften gir 10 polarbrød.

Lagret av 102 brukere
Smørstekte kantareller på hjemmelaget polarbrød

Kokk Kim Daniel Mikalsen elsker sopp og mener det viktigste med sopp er å bruke smør.

Sørg for at pannen er skikkelig varm. Ha i olje og så soppen. Stek den hardt uten å røre den. Ha i smør, urter, hvitløk mot slutten.

Mikalsen serverer deilig smørstekt sopp over hjemmelaget polarbrød før han river rikelig med ost over og til slutt et persilledyss.

Kantarellene er beregnet til 1 porsjon. Brødoppskriften gir 10 polarbrød.

Lagret av 102 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Polarbrød

  • 75 g fint sammalt rugmel
  • 175 g fullkornshvetemel
  • 250 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 pakke gjær, fersk eller tørr
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ss honning
  • 0.25 dl olivenolje
  • 175 g melk
  • 175 g vann

Kantareller

  • 150 g kantarell
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss gressløk, hakket
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 ss smør
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Polarbrød

  • 75 g fint sammalt rugmel
  • 175 g fullkornshvetemel
  • 250 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 pakke gjær, fersk eller tørr
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ss honning
  • 0.25 dl olivenolje
  • 175 g melk
  • 175 g vann

Kantareller

  • 150 g kantarell
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss gressløk, hakket
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 ss smør
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper

Polarbrød

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Er honningen fast, varmer du den opp til den blir flytende før du har den i bakebollen sammen med resten av væsken. Jeg synes det er fint om væsken holder cirka 25 grader, så jeg bruker å varme opp vannet litt og lar melken være kald. Da bruker det å bli ganske så bra.
Elt deigen på lav hastighet i 10-12 minutter til du har fått en blank og smidig deig. Dekk den med plastfolie eller legg et lokk over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar cirka 1 time.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.
Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 10 like store deler. Rull hver del ut til boller før du så kjevler dem ut til 12-13 cm store rundinger.
La polarbrødene etterheve i 15-20 minutter. Det betyr at de første brødene begynner å bli klare for steking når du er ferdig med de siste utkjevlingene.
Før du setter brødene i stekeovnen, lager du de karakteristiske polarbrødhullene. Jeg bruker baksiden av en spisepinne for å lage hullene. Stek gjerne to og to brett samtidig. Så lenge som du bruker varmluft, går det riktig så bra. Stek brødene i cirka 6 minutter.
Legg brødene rett over på en bakerist og dekk dem med et bakeklede med en gang.

Smørstekte kantareller

Varm stekepannen godt, ha i olje og la den bli varm (tar cirka 15 sekunder).
Ha i kantarellene, stek dem hardt på en side i 1 minutt innen du vender dem, ha deretter i løk, hvitløk og gressløk. Stek videre til kantarellene er gylne og fine, avslutt med smør og la det hele steke i 1 minutt til. Smak til med salt og pepper.
Anrett kantarellene på det nystekte polarbrødet, riv over rikelig med parmesan og dryss over den hakkede persillen.
woman cooking

Bon appetit!

Polarbrød

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Er honningen fast, varmer du den opp til den blir flytende før du har den i bakebollen sammen med resten av væsken. Jeg synes det er fint om væsken holder cirka 25 grader, så jeg bruker å varme opp vannet litt og lar melken være kald. Da bruker det å bli ganske så bra.
Elt deigen på lav hastighet i 10-12 minutter til du har fått en blank og smidig deig. Dekk den med plastfolie eller legg et lokk over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar cirka 1 time.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.
Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 10 like store deler. Rull hver del ut til boller før du så kjevler dem ut til 12-13 cm store rundinger.
La polarbrødene etterheve i 15-20 minutter. Det betyr at de første brødene begynner å bli klare for steking når du er ferdig med de siste utkjevlingene.
Før du setter brødene i stekeovnen, lager du de karakteristiske polarbrødhullene. Jeg bruker baksiden av en spisepinne for å lage hullene. Stek gjerne to og to brett samtidig. Så lenge som du bruker varmluft, går det riktig så bra. Stek brødene i cirka 6 minutter.
Legg brødene rett over på en bakerist og dekk dem med et bakeklede med en gang.

Smørstekte kantareller

Varm stekepannen godt, ha i olje og la den bli varm (tar cirka 15 sekunder).
Ha i kantarellene, stek dem hardt på en side i 1 minutt innen du vender dem, ha deretter i løk, hvitløk og gressløk. Stek videre til kantarellene er gylne og fine, avslutt med smør og la det hele steke i 1 minutt til. Smak til med salt og pepper.
Anrett kantarellene på det nystekte polarbrødet, riv over rikelig med parmesan og dryss over den hakkede persillen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?