rask
Kantarelltoast med sprøtt bacon
30 min
Klar for en herlig høstvariant av bruschettaen. Da anbefales det å prøve kantarelltoast med sprøtt bacon. Saftige, smørstekte kantareller på ristet brød er nemlig en vidunderlig liten rett i all sin enkelhet. Topp gjerne herligheten med et speilegg hvis du ønsker det, eller et posjert egg når du er klar for luksus.
296 har lagret denne
Klar for en herlig høstvariant av bruschettaen. Da anbefales det å prøve kantarelltoast med sprøtt bacon. Saftige, smørstekte kantareller på ristet brød er nemlig en vidunderlig liten rett i all sin enkelhet. Topp gjerne herligheten med et speilegg hvis du ønsker det, eller et posjert egg når du er klar for luksus.
296 har lagret denne
4
porsjoner
- 4 skive(r) godt brød
- olje, til steking
- 600 g kantarell, renset
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 200 g bacon
- 2 ss gressløk, hakket
- 3 ss bladpersille, hakket
- smør, til steking
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 skive(r) godt brød
- olje, til steking
- 600 g kantarell, renset
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 200 g bacon
- 2 ss gressløk, hakket
- 3 ss bladpersille, hakket
- smør, til steking
- salt og kvernet pepper
Drypp brødskivene med olivenolje og toast dem under grill i ovnen.
Del soppen i mindre biter. Skjær hvitløk og sjalottløk i tynne skiver.
Sprøstek baconet i panne eller i ovn. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje.
Legg i soppen, men ikke fyll pannen for mye. Stek heller i to omganger.
La soppen få ligge stille i pannen i et par små minutter. Rist godt på pannen og tilsett hvitløk, sjalottløk og en god klatt med smør.
Vend soppen i smøret og krydre med salt og pepper når den er gyllenbrun.
Tilsett gressløk og persille, og fordel soppen på brødskivene. Topp med sprøstekt bacon.

Bon appetit!
Drypp brødskivene med olivenolje og toast dem under grill i ovnen.
Del soppen i mindre biter. Skjær hvitløk og sjalottløk i tynne skiver.
Sprøstek baconet i panne eller i ovn. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje.
Legg i soppen, men ikke fyll pannen for mye. Stek heller i to omganger.
La soppen få ligge stille i pannen i et par små minutter. Rist godt på pannen og tilsett hvitløk, sjalottløk og en god klatt med smør.
Vend soppen i smøret og krydre med salt og pepper når den er gyllenbrun.
Tilsett gressløk og persille, og fordel soppen på brødskivene. Topp med sprøstekt bacon.