vegetar

Sprøtt vegetarbacon av sopp

60 min
124 har lagret denne
Sprøtt vegetarbacon av sopp
124 har lagret denne
1
porsjoner
  • 220 g kongeøsterssopp
  • 3 ss olje
  • salt
  • 1 knivsodd sukker
  • 1 knivsodd hvitløkspulver
  • 1 knivsodd paprikapulver
  • 2 ss lønnesirup
  • røkeflis, for eksempel hickory
Unngå at skjermen går i dvale
  • 220 g kongeøsterssopp
  • 3 ss olje
  • salt
  • 1 knivsodd sukker
  • 1 knivsodd hvitløkspulver
  • 1 knivsodd paprikapulver
  • 2 ss lønnesirup
  • røkeflis, for eksempel hickory
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Sett soppene inn i ovnen, og stek i 20 minutter. Snu skivene forsiktig rundt, og stek dem videre til de er brune og sprø - dette tar cirka 20 minutter til. (Sopp blir fort stekt for mye, så pass godt på). Ta soppen ut av ovnen, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Flytt soppen til en bolle, og tilsett lønnesirup, salt, hvitløkspulver, paprika og olje. Blant godt, og smak til med mer salt og pepper. Legg soppen i en dampinnsats.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, og pensle papiret med olivenolje. Del soppen i skiver på langs, og legg dem på brettet i ett lag. Krydre med salt og pepper. Snu skivene rundt, og salte og pepre en gang til.
Sett soppene inn i ovnen, og stek i 20 minutter. Snu skivene forsiktig rundt, og stek dem videre til de er brune og sprø - dette tar cirka 20 minutter til. (Sopp blir fort stekt for mye, så pass godt på). Ta soppen ut av ovnen, og legg dem på kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Flytt soppen til en bolle, og tilsett lønnesirup, salt, hvitløkspulver, paprika og olje. Blant godt, og smak til med mer salt og pepper. Legg soppen i en dampinnsats.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Tenn på treflisen, og legg i en stor kjele. Sett dampinnsatsen over, og dekk kjelen med et tett lokk. La soppen røkes i ti minutter, og fjern dem deretter fra kjelen. Sett soppen inn i ovnen igjen hvis du ønsker en sprøere konsistens. Når soppen er helt avkjølt, kan de oppbevares i fem dager i en lufttett boks.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?