Sprøtt vegetarbacon av sopp
Her kommer en spennende oppskrift for deg som er vegetarianer - eller hvis du rett og slett har lyst til å prøve noe nytt i BLT-sandwichen: Søtsalt, sprøtt og røket "bacon" av sopp.
J. Kenji López-Alt er en av matbloggerne på matsiden Serious Eats, og står bak oppskriften. Soppen får en herlig og bacon-aktig smak og tekstur både på grunn av dehydredringen i ovnen, og marinaden som består av både lønnesirup og krydre som paprika og hvitløkspulver, skriver bloggeren.
Oppskrift og foto: J. Kenji López-Alt/Serious Eats
Her kommer en spennende oppskrift for deg som er vegetarianer - eller hvis du rett og slett har lyst til å prøve noe nytt i BLT-sandwichen: Søtsalt, sprøtt og røket "bacon" av sopp.
J. Kenji López-Alt er en av matbloggerne på matsiden Serious Eats, og står bak oppskriften. Soppen får en herlig og bacon-aktig smak og tekstur både på grunn av dehydredringen i ovnen, og marinaden som består av både lønnesirup og krydre som paprika og hvitløkspulver, skriver bloggeren.
Oppskrift og foto: J. Kenji López-Alt/Serious Eats
- 220 g kongeøsterssopp
- 3 ss olje
- salt
- 1 knivsodd sukker
- 1 knivsodd hvitløkspulver
- 1 knivsodd paprikapulver
- 2 ss lønnesirup
- røkeflis, for eksempel hickory
- 220 g kongeøsterssopp
- 3 ss olje
- salt
- 1 knivsodd sukker
- 1 knivsodd hvitløkspulver
- 1 knivsodd paprikapulver
- 2 ss lønnesirup
- røkeflis, for eksempel hickory
