rask
Stekt sopp med hvitløk
10 min
Smørstekt sopp er enkelt å lage og smaker helt perfekt på en skive ristet brød. Som variasjon er det også veldig godt å krydre med timian eller rosmarin.
Lagret av 350 brukere
Smørstekt sopp er enkelt å lage og smaker helt perfekt på en skive ristet brød. Som variasjon er det også veldig godt å krydre med timian eller rosmarin.
Lagret av 350 brukere
Ingredienser
2
porsjoner
- 200 - 300 g sopp, renset, etter ønske
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 2 ss gressløk, hakket
- 2 ss persille, hakket
- 40 g meierismør
- olje, nøytral, til steking
- salt
- kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 - 300 g sopp, renset, etter ønske
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 2 ss gressløk, hakket
- 2 ss persille, hakket
- 40 g meierismør
- olje, nøytral, til steking
- salt
- kvernet pepper
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett smør, sjalottløk og hvitløk. La det fres litt til under omrøring. Ha til slutt i de hakkede urtene.

Bon appetit!
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett smør, sjalottløk og hvitløk. La det fres litt til under omrøring. Ha til slutt i de hakkede urtene.