Til hovedinnhold

«Byggotto» - byggryn med kantareller

45 min

Byggryn som risotto sammen med kantareller blir til en mettende «byggotto» med masse smak.

Tips: Kantareller kan blandes eller erstattes med annen skogsopp.

Lagret av 138 brukere
«Byggotto» - byggryn med kantareller

Byggryn som risotto sammen med kantareller blir til en mettende «byggotto» med masse smak.

Tips: Kantareller kan blandes eller erstattes med annen skogsopp.

Lagret av 138 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl byggryn, bløtlagte
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 dl gulost, revet smaksrik ost
  • 300 g kantarell, renset
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille, finhakket
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • smør, til steking
  • urter, eller spirer til pynt, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl byggryn, bløtlagte
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 dl gulost, revet smaksrik ost
  • 300 g kantarell, renset
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille, finhakket
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • smør, til steking
  • urter, eller spirer til pynt, kan sløyfes
Del soppen i jevne biter. Sett til side så lenge.
Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
Hell i hvitvinene, la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett buljong og la det hele småkoke under sporadisk omrøring til grynene er kokt, i ca 25 minutter. Rør inn 2 ss smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.
Stek soppen og smak den til med salt og pepper. Rør den stekte soppen og finhakket persille inn i «byggottoen». Server straks med litt ekstra ost på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i jevne biter. Sett til side så lenge.
Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
Hell i hvitvinene, la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett buljong og la det hele småkoke under sporadisk omrøring til grynene er kokt, i ca 25 minutter. Rør inn 2 ss smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.
Stek soppen og smak den til med salt og pepper. Rør den stekte soppen og finhakket persille inn i «byggottoen». Server straks med litt ekstra ost på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?