«Byggotto» - byggryn med kantareller

45 min

Byggryn som risotto sammen med kantareller blir til en mettende «byggotto» med masse smak.

Tips: Kantareller kan blandes eller erstattes med annen skogsopp.

165 har lagret denne
«Byggotto» - byggryn med kantareller

Byggryn som risotto sammen med kantareller blir til en mettende «byggotto» med masse smak.

Tips: Kantareller kan blandes eller erstattes med annen skogsopp.

165 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 dl byggryn, bløtlagte
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 dl gulost, revet smaksrik ost
  • 300 g kantarell, renset
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille, finhakket
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • smør, til steking
  • urter, eller spirer til pynt, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl byggryn, bløtlagte
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl hvitvin
  • 5 dl kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 dl gulost, revet smaksrik ost
  • 300 g kantarell, renset
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille, finhakket
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • smør, til steking
  • urter, eller spirer til pynt, kan sløyfes
Del soppen i jevne biter. Sett til side så lenge.
Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
Hell i hvitvinene, la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett buljong og la det hele småkoke under sporadisk omrøring til grynene er kokt, i ca 25 minutter. Rør inn 2 ss smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.
Stek soppen og smak den til med salt og pepper. Rør den stekte soppen og finhakket persille inn i «byggottoen». Server straks med litt ekstra ost på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i jevne biter. Sett til side så lenge.
Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
Hell i hvitvinene, la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett buljong og la det hele småkoke under sporadisk omrøring til grynene er kokt, i ca 25 minutter. Rør inn 2 ss smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.
Stek soppen og smak den til med salt og pepper. Rør den stekte soppen og finhakket persille inn i «byggottoen». Server straks med litt ekstra ost på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?