Ny

Kantarellknask

2 timer
53 har lagret denne
Karamelliserte kantareller på tallerken
Foto: Foto: Anne Mæhlum / boken «Vilt godt sopp»
53 har lagret denne
1
porsjoner
  • 250 g kantarell, renset
  • 1 dl vann
  • 3 dl sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g kantarell, renset
  • 1 dl vann
  • 3 dl sukker
Kok opp vann og sukker.
Kutt opp kantarellen i små biter, og la soppen koke med i cirka 30 minutter på lav varme.
Plukk opp kantarellbitene med en hullsleiv, og legg dem på et bakepapir. Spar på resten av sukkerlaken.
Tørk soppen i sopptørker eller i stekeovnen ved cirka 50 °C med døren på gløtt til den er knusktørr.
Når soppen er tørket, har du knasende søtt kantarellknask som passer i desserter, bakst og som dryss. Legg knasket på tette glass.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og sukker.
Kutt opp kantarellen i små biter, og la soppen koke med i cirka 30 minutter på lav varme.
Plukk opp kantarellbitene med en hullsleiv, og legg dem på et bakepapir. Spar på resten av sukkerlaken.
Tørk soppen i sopptørker eller i stekeovnen ved cirka 50 °C med døren på gløtt til den er knusktørr.
Når soppen er tørket, har du knasende søtt kantarellknask som passer i desserter, bakst og som dryss. Legg knasket på tette glass.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?