rask
Ny
vegetar

Steinsopp-pesto

15 min

Kan man lage pesto av steinsopp? Ja visst! Nyplukket steinsopp, parmesan, nøtter, olivenolje, persille og hvitløk blir rett og slett steinsopp-pesto. Og det beste av alt, det er jo så enkelt!

Steinsopp-pesto er nydelig på bruschetta, sammen med pasta eller til det du liker å bruke pesto til.

Pestoen holder seg i kjøleskap i rundt 3–4 dager. For kokebokforfatter og soppsakkynding Anne Mæhlum var ikke det en problemstilling, da den ble borte samme dag.

– Jeg ser at steinsopppesto selges på glass helt finmost, men syns det er godt å ha litt biter, og så ser den penere ut sånn.

Tips: Regner med at det er andre sopper som kan passe som pesto også. Det er bare å bytte ut steinsoppen med annen sopp og teste ut.

Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»

27 har lagret denne
Steinsopp-pesto i en skål
Foto: Anne Mæhlum / boken «Vilt godt sopp»

Kan man lage pesto av steinsopp? Ja visst! Nyplukket steinsopp, parmesan, nøtter, olivenolje, persille og hvitløk blir rett og slett steinsopp-pesto. Og det beste av alt, det er jo så enkelt!

Steinsopp-pesto er nydelig på bruschetta, sammen med pasta eller til det du liker å bruke pesto til.

Pestoen holder seg i kjøleskap i rundt 3–4 dager. For kokebokforfatter og soppsakkynding Anne Mæhlum var ikke det en problemstilling, da den ble borte samme dag.

– Jeg ser at steinsopppesto selges på glass helt finmost, men syns det er godt å ha litt biter, og så ser den penere ut sånn.

Tips: Regner med at det er andre sopper som kan passe som pesto også. Det er bare å bytte ut steinsoppen med annen sopp og teste ut.

Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»

27 har lagret denne
1
porsjoner
  • 150 g steinsopp, renset
  • rapsolje, eller smør, til steking
  • 50 g valnøtter, eller pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 60 g parmesan, eller bufar
  • 35 g persille, frisk
  • 4 - 6 ss olivenolje, god kvalitet
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g steinsopp, renset
  • rapsolje, eller smør, til steking
  • 50 g valnøtter, eller pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 60 g parmesan, eller bufar
  • 35 g persille, frisk
  • 4 - 6 ss olivenolje, god kvalitet
  • salt og kvernet pepper
Finhakk steinsopp og stek den gyllen i litt smør/olje.
Rist nøttene i tørr panne – jeg brukte pinjekjerner.
Press hvitløk, riv parmesan og finhakk persille og grovhakk nøtter.
Bland alle ingrediensene sammen og tilsett olje. Bruk en stavmikser og mos sammen til ønsket konsistens. Jeg liker at den er litt grov, men ser at andre foretrekker den helt finmost.
Smak til med salt og pepper, og juster konsistensen med olje.
Rist loff og smør tykt på, mmm.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk steinsopp og stek den gyllen i litt smør/olje.
Rist nøttene i tørr panne – jeg brukte pinjekjerner.
Press hvitløk, riv parmesan og finhakk persille og grovhakk nøtter.
Bland alle ingrediensene sammen og tilsett olje. Bruk en stavmikser og mos sammen til ønsket konsistens. Jeg liker at den er litt grov, men ser at andre foretrekker den helt finmost.
Smak til med salt og pepper, og juster konsistensen med olje.
Rist loff og smør tykt på, mmm.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?