Steinsopp-pesto
Kan man lage pesto av steinsopp? Ja visst! Nyplukket steinsopp, parmesan, nøtter, olivenolje, persille og hvitløk blir rett og slett steinsopp-pesto. Og det beste av alt, det er jo så enkelt!
Steinsopp-pesto er nydelig på bruschetta, sammen med pasta eller til det du liker å bruke pesto til.
Pestoen holder seg i kjøleskap i rundt 3–4 dager. For kokebokforfatter og soppsakkynding Anne Mæhlum var ikke det en problemstilling, da den ble borte samme dag.
– Jeg ser at steinsopppesto selges på glass helt finmost, men syns det er godt å ha litt biter, og så ser den penere ut sånn.
Tips: Regner med at det er andre sopper som kan passe som pesto også. Det er bare å bytte ut steinsoppen med annen sopp og teste ut.
Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»
Kan man lage pesto av steinsopp? Ja visst! Nyplukket steinsopp, parmesan, nøtter, olivenolje, persille og hvitløk blir rett og slett steinsopp-pesto. Og det beste av alt, det er jo så enkelt!
Steinsopp-pesto er nydelig på bruschetta, sammen med pasta eller til det du liker å bruke pesto til.
Pestoen holder seg i kjøleskap i rundt 3–4 dager. For kokebokforfatter og soppsakkynding Anne Mæhlum var ikke det en problemstilling, da den ble borte samme dag.
– Jeg ser at steinsopppesto selges på glass helt finmost, men syns det er godt å ha litt biter, og så ser den penere ut sånn.
Tips: Regner med at det er andre sopper som kan passe som pesto også. Det er bare å bytte ut steinsoppen med annen sopp og teste ut.
Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»
- 150 g steinsopp, renset
- rapsolje, eller smør, til steking
- 50 g valnøtter, eller pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 60 g parmesan, eller bufar
- 35 g persille, frisk
- 4 - 6 ss olivenolje, god kvalitet
- salt og kvernet pepper
- 150 g steinsopp, renset
- rapsolje, eller smør, til steking
- 50 g valnøtter, eller pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 60 g parmesan, eller bufar
- 35 g persille, frisk
- 4 - 6 ss olivenolje, god kvalitet
- salt og kvernet pepper
