Rotmos
30 min
8 varer
122
Silje Sandberg
Rotmos er perfekt tilbehør til lam, storfe, kylling og fisk. Varier med typer rotfrukt du har tilgjengelig. Prøv deg gjerne frem med forskjellige krydder og aromater til å smaksette mosen med. Noen av mine favoritter er garam masala og miso.
Ingredienser
4
porsjoner
- 200 g gulrot
- 300 g kålrot
- 200 g sellerirot
- 200 g pastinakk
- 1 ts salt
- 1.5 dl fløte
- 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g gulrot
- 300 g kålrot
- 200 g sellerirot
- 200 g pastinakk
- 1 ts salt
- 1.5 dl fløte
- 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
Skrell og del alle grønnsakene i biter på samme størrelse.
Ha alle grønnsakene over i en kjele. Tilsett vann slik at det akkurat dekker innholdet og ha oppi en teskje salt.
Kok grønnsakene møre.
Hell av vannet, og mos grønnsakene sammen med fløte og smør. Ønsker du en puré av rotmosen kan du kjøre den fin med en stavmikser eller blender.
Smak til med salt og pepper og server toppet med friske urter som for eksempel timian eller rosmarin.

Bon appetit!
Skrell og del alle grønnsakene i biter på samme størrelse.
Ha alle grønnsakene over i en kjele. Tilsett vann slik at det akkurat dekker innholdet og ha oppi en teskje salt.
Kok grønnsakene møre.
Hell av vannet, og mos grønnsakene sammen med fløte og smør. Ønsker du en puré av rotmosen kan du kjøre den fin med en stavmikser eller blender.
Smak til med salt og pepper og server toppet med friske urter som for eksempel timian eller rosmarin.