vegetar

Ovnsbakte grønnsaker med appelsin og feta

45 min
1680 har lagret denne
Ovnsbakte grønnsaker med feta
1680 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk rødløk
  • 6 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • sitron
  • olivenolje
  • chilipulver, tørket
  • salt
  • kvernet pepper
  • 1 - 2 stk appelsin
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss granateplekjerner
  • friske urter, eller spirer, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk rødløk
  • 6 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • sitron
  • olivenolje
  • chilipulver, tørket
  • salt
  • kvernet pepper
  • 1 - 2 stk appelsin
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss granateplekjerner
  • friske urter, eller spirer, til pynt
Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del løken i smale båter. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Rens og del fennikelen i kløfter. Ha alle grønnsakene over i en passende ildfast form. Drypp over honning, press over sitronsaften og tilsett en god klunk olje. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre. Snu og vend litt på grønnsakene underveis i stekingen.
Rens og skjær appelsinen i jevne biter eller skiver. Ha de bakte grønnsakene over på et passende fat. Topp med appelsin, fetaost, pinjekjerner og granateplekjerner. Drypp over litt ekstra olje og pynt med urter eller spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del løken i smale båter. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Rens og del fennikelen i kløfter. Ha alle grønnsakene over i en passende ildfast form. Drypp over honning, press over sitronsaften og tilsett en god klunk olje. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre. Snu og vend litt på grønnsakene underveis i stekingen.
Rens og skjær appelsinen i jevne biter eller skiver. Ha de bakte grønnsakene over på et passende fat. Topp med appelsin, fetaost, pinjekjerner og granateplekjerner. Drypp over litt ekstra olje og pynt med urter eller spirer.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?