Til hovedinnhold
vegetar

Ovnsbakte grønnsaker med appelsin og feta

45 min

Ovnsbakte grønnsaker er suverent tilbehør. De beveger seg raskt over i salat-betegnelsen når grønnsakene blir toppet med appelsin, fetaost, granateplekjerner og pinjekjerner. Med litt godt brød ved siden av, blir det faktisk et lite måltid i seg selv.

Lagret av 1550 brukere
Ovnsbakte grønnsaker med feta

Ovnsbakte grønnsaker er suverent tilbehør. De beveger seg raskt over i salat-betegnelsen når grønnsakene blir toppet med appelsin, fetaost, granateplekjerner og pinjekjerner. Med litt godt brød ved siden av, blir det faktisk et lite måltid i seg selv.

Lagret av 1550 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk rødløk
  • 6 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • sitron
  • olivenolje
  • chilipulver, tørket
  • salt
  • kvernet pepper
  • 1 - 2 stk appelsin
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss granateplekjerner
  • friske urter, eller spirer, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk rødløk
  • 6 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • sitron
  • olivenolje
  • chilipulver, tørket
  • salt
  • kvernet pepper
  • 1 - 2 stk appelsin
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss granateplekjerner
  • friske urter, eller spirer, til pynt
Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del løken i smale båter. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Rens og del fennikelen i kløfter. Ha alle grønnsakene over i en passende ildfast form. Drypp over honning, press over sitronsaften og tilsett en god klunk olje. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre. Snu og vend litt på grønnsakene underveis i stekingen.
Rens og skjær appelsinen i jevne biter eller skiver. Ha de bakte grønnsakene over på et passende fat. Topp med appelsin, fetaost, pinjekjerner og granateplekjerner. Drypp over litt ekstra olje og pynt med urter eller spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del løken i smale båter. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Rens og del fennikelen i kløfter. Ha alle grønnsakene over i en passende ildfast form. Drypp over honning, press over sitronsaften og tilsett en god klunk olje. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
Bak grønnsakene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre. Snu og vend litt på grønnsakene underveis i stekingen.
Rens og skjær appelsinen i jevne biter eller skiver. Ha de bakte grønnsakene over på et passende fat. Topp med appelsin, fetaost, pinjekjerner og granateplekjerner. Drypp over litt ekstra olje og pynt med urter eller spirer.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?