Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat
3 t 30 min
Dette er en oppskrift fra kokk Kim Daniel Mikalsen. Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat er perfekt for deg som er glad i indisk mat! Gulrøttene bør marineres i minst 3 timer, helst over natten. Server med mynte, granateplekjerner og sprø papadums i biter.
Dette er en oppskrift fra kokk Kim Daniel Mikalsen. Bakte gulrøtter med Tikka Masala, yoghurtsaus og mangosalat er perfekt for deg som er glad i indisk mat! Gulrøttene bør marineres i minst 3 timer, helst over natten. Server med mynte, granateplekjerner og sprø papadums i biter.
Skrell og del gulrøttene i mindre biter. Rør sammen krydder, salt og yoghurt.
Mariner gulrøttene i marinaden minimum 3 timer, helst over natten, i kjøleskapet.
Sett ovnen på 225 grader og ha gulrøttene og marinaden i en ildfast form. Bak gulrøttene til de er myke, cirka 25 minutter.
Yoghurtsaus
Bland alle ingrediensene og smak til etter eget ønske med salt, revet ingefær, revet hvitløk eller revet grønn kardemomme.
Mangosalat
Bland mangoen med limesaft og revet skall. Smak til med salt og ha i koriander og grønn chili etter eget ønske.
Servering
Følg instruksene på papadum-pakken og bryt dem opp i mindre biter. Legg yoghurtsaus i bunnen av tallerkenen, deretter gulrøtter, topp med mangosalat, granateple, koriander og papadum crisp.
Bon appetit!
Gulrot Tikka Masala
Skrell og del gulrøttene i mindre biter. Rør sammen krydder, salt og yoghurt.
Mariner gulrøttene i marinaden minimum 3 timer, helst over natten, i kjøleskapet.
Sett ovnen på 225 grader og ha gulrøttene og marinaden i en ildfast form. Bak gulrøttene til de er myke, cirka 25 minutter.
Yoghurtsaus
Bland alle ingrediensene og smak til etter eget ønske med salt, revet ingefær, revet hvitløk eller revet grønn kardemomme.
Mangosalat
Bland mangoen med limesaft og revet skall. Smak til med salt og ha i koriander og grønn chili etter eget ønske.
Servering
Følg instruksene på papadum-pakken og bryt dem opp i mindre biter. Legg yoghurtsaus i bunnen av tallerkenen, deretter gulrøtter, topp med mangosalat, granateple, koriander og papadum crisp.