urter, hakkede. Som persille, gressløk og/eller kjørvel
pepperrot, revet
Estragon-majones
2 stk eggeplomme
1 fedd hvitløksfedd, finhakket
1 ss dijonsennep
estragon, frisk, hakket
1 håndfull babyspinat, eller bladpersille
2.5 dl solsikkeolje
1 ss sitronsaft
salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
800 g beter, gjerne både røde og gule
4 fedd hvitløksfedd
6 ss olivenolje
4 ss balsamicoeddik
salt og kvernet pepper
kapers, grovhakket
0.5 stk rødløk
urter, hakkede. Som persille, gressløk og/eller kjørvel
pepperrot, revet
Estragon-majones
2 stk eggeplomme
1 fedd hvitløksfedd, finhakket
1 ss dijonsennep
estragon, frisk, hakket
1 håndfull babyspinat, eller bladpersille
2.5 dl solsikkeolje
1 ss sitronsaft
salt og kvernet pepper
Varm ovnen til 200 grader. Skrell betene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven.
Ha beter, hvitløk, olje og eddik over i en passende ildfast form. Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til kløftene er helt møre.
Avkjøl betene noe (eller helt), og kjør betene raskt i en kjøkkenmaskin til en grynete masse (eller kvern dem på en kjøttkvern).
Lag majonesen. Kjør eggeplommer, hvitløk, sennep, estragon og spinat med en stavmikser. Fortsett mens du tilsetter oljen i en tynn stråle og kjører alt videre til en tykk majones. Smak til med sitron, salt og pepper.
Rør «betetartaren» sammen med kapers, rødløk og urter. Juster smaken med salt og pepper og noen dråper balsamicoeddik eller sitronsaft for ekstra friskhet.
Riv over pepperrot ved servering, legg litt estragonmajones her og der og server resten ved siden av.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Skrell betene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven.
Ha beter, hvitløk, olje og eddik over i en passende ildfast form. Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til kløftene er helt møre.
Avkjøl betene noe (eller helt), og kjør betene raskt i en kjøkkenmaskin til en grynete masse (eller kvern dem på en kjøttkvern).
Lag majonesen. Kjør eggeplommer, hvitløk, sennep, estragon og spinat med en stavmikser. Fortsett mens du tilsetter oljen i en tynn stråle og kjører alt videre til en tykk majones. Smak til med sitron, salt og pepper.
Rør «betetartaren» sammen med kapers, rødløk og urter. Juster smaken med salt og pepper og noen dråper balsamicoeddik eller sitronsaft for ekstra friskhet.
Riv over pepperrot ved servering, legg litt estragonmajones her og der og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto