Til hovedinnhold

Rotfrukt-røsti med yogurt- og tahinidressing

30 min

Små rotfruktrøsti kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing. 

Oppskriften gir cirka 12 stk.

Tips: Serveres gjerne med et speilegg i tillegg – til frokost, lunsj eller kvelds. Har du ikke tahini (sesampasta) kan du lage en yoghurtdressing og heller tilsette godt med ristede sesamfrø (kan eventuelt moses i en morter)

Lagret av 430 brukere
Rotfrukt-røsti med yogurt- og tahinidressing

Små rotfruktrøsti kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing. 

Oppskriften gir cirka 12 stk.

Tips: Serveres gjerne med et speilegg i tillegg – til frokost, lunsj eller kvelds. Har du ikke tahini (sesampasta) kan du lage en yoghurtdressing og heller tilsette godt med ristede sesamfrø (kan eventuelt moses i en morter)

Lagret av 430 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
  • 1 stk gul løk, liten
  • 3 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • 3 ss hvetemel

Dressing

  • 2 dl yogurt, naturell
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
  • 1 stk gul løk, liten
  • 3 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • 3 ss hvetemel

Dressing

  • 2 dl yogurt, naturell
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • sesamfrø
Riv løken og bland sammen revne grønnsaker, løk, mel og persille. Krydre med salt og pepper. Stek små «pletter» over middels varme i en blanding av smør og olje.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server plettene med dressing og gjerne avokado i skiver. Dryss over sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Riv løken og bland sammen revne grønnsaker, løk, mel og persille. Krydre med salt og pepper. Stek små «pletter» over middels varme i en blanding av smør og olje.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server plettene med dressing og gjerne avokado i skiver. Dryss over sesamfrø.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?