Rotfrukt-røsti med yogurt- og tahinidressing
Små rotfruktrøsti kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing.
Oppskriften gir cirka 12 stk.
Tips: Serveres gjerne med et speilegg i tillegg – til frokost, lunsj eller kvelds. Har du ikke tahini (sesampasta) kan du lage en yoghurtdressing og heller tilsette godt med ristede sesamfrø (kan eventuelt moses i en morter)
Små rotfruktrøsti kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing.
Oppskriften gir cirka 12 stk.
Tips: Serveres gjerne med et speilegg i tillegg – til frokost, lunsj eller kvelds. Har du ikke tahini (sesampasta) kan du lage en yoghurtdressing og heller tilsette godt med ristede sesamfrø (kan eventuelt moses i en morter)
- 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
- 1 stk gul løk, liten
- 3 ss persille, hakket
- salt og kvernet pepper
- smør, og olje til steking
- 3 ss hvetemel
Dressing
- 2 dl yogurt, naturell
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts honning, flytende
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt
- sesamfrø
- 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
- 1 stk gul løk, liten
- 3 ss persille, hakket
- salt og kvernet pepper
- smør, og olje til steking
- 3 ss hvetemel
Dressing
- 2 dl yogurt, naturell
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts honning, flytende
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- salt
- sesamfrø
