Til hovedinnhold

Kålrabistappe

45 min
6 varer
484
Ingen pinnekjøtt uten kålrabistappe. Denne lager du helt enkelt på 1-2-3!
Ingen pinnekjøtt uten kålrabistappe. Denne lager du helt enkelt på 1-2-3!
Krister Sørbø

Hjemmelaget kålrabistappe - også kalt kålrotstappe - er det ultimate tilbehøret til pinnekjøtt. Kålrabistappe er enkel å lykkes med, og i denne oppskriften er det gulrøtter i tillegg til kålrot for ekstra sødme.

Et godt tips er å vispe inn sjy fra kjøttet for ekstra god smak på kålrabistappen.

Tips: Gulrøtter kan erstattes med 1-2 søtpoteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kålrot
  • 2 - 4 stykker gulrøtter
  • 50 g smør
  • 0.5 - 1 dl fløte, (kan sløyfes)
  • 1 dl sjy, fra pinnekjøttet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kålrot
  • 2 - 4 stykker gulrøtter
  • 50 g smør
  • 0.5 - 1 dl fløte, (kan sløyfes)
  • 1 dl sjy, fra pinnekjøttet
  • salt og kvernet pepper
Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det dekker og en god klype salt.

Slik lager du kålrabistappe

Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.
Visp inn smør, fløte og sjy. Smak til stappen med salt og pepper.
Visp inn smør, fløte og sjy. Smak til stappen med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det dekker og en god klype salt.

Slik lager du kålrabistappe

Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.
Visp inn smør, fløte og sjy. Smak til stappen med salt og pepper.
Visp inn smør, fløte og sjy. Smak til stappen med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?