Til hovedinnhold
vegetar

Hasselback-gulrot med gulrothummus

1 h 30 min

Ovnsbaking er utgangspunktet for gulrot-hummus. Og liker du hasselback-poteter, er sjansen stor for at du liker gulrotvarianten også: Sprø i kantene og myk i midten. Med et dryss av ristede mandler, granateplekjerne, mynte og koriander, blir det en spennende og litt annerledes gulrotrett proppfull av smak og ulike konsistenser.
Tips: Serveres gjerne med varme pitabrød. Gulrotbitene til hummusen og gulrot-hasselback kan stekes i ovnen samtidig.
 

Lagret av 273 brukere
Hasselback-gulrot med gulrothummus

Ovnsbaking er utgangspunktet for gulrot-hummus. Og liker du hasselback-poteter, er sjansen stor for at du liker gulrotvarianten også: Sprø i kantene og myk i midten. Med et dryss av ristede mandler, granateplekjerne, mynte og koriander, blir det en spennende og litt annerledes gulrotrett proppfull av smak og ulike konsistenser.
Tips: Serveres gjerne med varme pitabrød. Gulrotbitene til hummusen og gulrot-hasselback kan stekes i ovnen samtidig.
 

Lagret av 273 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Hummus

  • 500 g gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kikerter, kokte
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vann
  • salt
  • kvernet pepper, kvernet

Hasselback-gulrot

  • 12 stk gulrot, mellomstore, gjerne ulik farge
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper

Til servering

  • yogurt, naturell
  • mandler, ristet og hakket
  • granateplekjerner
  • paprikapulver, gjerne røkt
  • friske urter, mynte, persille og/eller koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Hummus

  • 500 g gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kikerter, kokte
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vann
  • salt
  • kvernet pepper, kvernet

Hasselback-gulrot

  • 12 stk gulrot, mellomstore, gjerne ulik farge
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper

Til servering

  • yogurt, naturell
  • mandler, ristet og hakket
  • granateplekjerner
  • paprikapulver, gjerne røkt
  • friske urter, mynte, persille og/eller koriander

Gulrot-hummus

Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Ha dem over i en ildfast form og vend gulrøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn til bitene er helt møre, cirka 25 minutter.
Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Ha dem over i en ildfast form og vend gulrøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn til bitene er helt møre, cirka 25 minutter.
Ha de bakte gulrøttene over i en hurtigmikser sammen med kikerter, hakket hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini og vann.  Kjør alt til en jevn hummus. Spe med litt mer vann hvis nødvendig, og smak til med salt og pepper.
Ha de bakte gulrøttene over i en hurtigmikser sammen med kikerter, hakket hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini og vann.  Kjør alt til en jevn hummus. Spe med litt mer vann hvis nødvendig, og smak til med salt og pepper.

Hasselback-gulrot

Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær dype jevne snitt i gulrøttene.
Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær dype jevne snitt i gulrøttene.
Legg gulrøttene over i en passende ildfast form med «snittflaten» opp. Drypp over olivenolje og press over sitronsaft. Krydre med salt og kvernet pepper.
Bak gulrøttene ved 200 grader i cirka 25 minutter, eller til gulrøttene er møre.
Bak gulrøttene ved 200 grader i cirka 25 minutter, eller til gulrøttene er møre.
Server hasselback-gulrøttene med gulrothummus og topp med en klatt yoghurt, ristede nøtter, granateplekjerner, et dryss paprikapulver, noen dråper olivenolje og friske urter som mynte, persille og/eller koriander.
Server hasselback-gulrøttene med gulrothummus og topp med en klatt yoghurt, ristede nøtter, granateplekjerner, et dryss paprikapulver, noen dråper olivenolje og friske urter som mynte, persille og/eller koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Gulrot-hummus

Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Ha dem over i en ildfast form og vend gulrøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn til bitene er helt møre, cirka 25 minutter.
Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Ha dem over i en ildfast form og vend gulrøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn til bitene er helt møre, cirka 25 minutter.
Ha de bakte gulrøttene over i en hurtigmikser sammen med kikerter, hakket hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini og vann.  Kjør alt til en jevn hummus. Spe med litt mer vann hvis nødvendig, og smak til med salt og pepper.
Ha de bakte gulrøttene over i en hurtigmikser sammen med kikerter, hakket hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini og vann.  Kjør alt til en jevn hummus. Spe med litt mer vann hvis nødvendig, og smak til med salt og pepper.

Hasselback-gulrot

Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær dype jevne snitt i gulrøttene.
Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær dype jevne snitt i gulrøttene.
Legg gulrøttene over i en passende ildfast form med «snittflaten» opp. Drypp over olivenolje og press over sitronsaft. Krydre med salt og kvernet pepper.
Bak gulrøttene ved 200 grader i cirka 25 minutter, eller til gulrøttene er møre.
Bak gulrøttene ved 200 grader i cirka 25 minutter, eller til gulrøttene er møre.
Server hasselback-gulrøttene med gulrothummus og topp med en klatt yoghurt, ristede nøtter, granateplekjerner, et dryss paprikapulver, noen dråper olivenolje og friske urter som mynte, persille og/eller koriander.
Server hasselback-gulrøttene med gulrothummus og topp med en klatt yoghurt, ristede nøtter, granateplekjerner, et dryss paprikapulver, noen dråper olivenolje og friske urter som mynte, persille og/eller koriander.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?