Hasselback-gulrot med gulrothummus
Ovnsbaking er utgangspunktet for gulrot-hummus. Og liker du hasselback-poteter, er sjansen stor for at du liker gulrotvarianten også: Sprø i kantene og myk i midten. Med et dryss av ristede mandler, granateplekjerne, mynte og koriander, blir det en spennende og litt annerledes gulrotrett proppfull av smak og ulike konsistenser.
Tips: Serveres gjerne med varme pitabrød. Gulrotbitene til hummusen og gulrot-hasselback kan stekes i ovnen samtidig.
Ovnsbaking er utgangspunktet for gulrot-hummus. Og liker du hasselback-poteter, er sjansen stor for at du liker gulrotvarianten også: Sprø i kantene og myk i midten. Med et dryss av ristede mandler, granateplekjerne, mynte og koriander, blir det en spennende og litt annerledes gulrotrett proppfull av smak og ulike konsistenser.
Tips: Serveres gjerne med varme pitabrød. Gulrotbitene til hummusen og gulrot-hasselback kan stekes i ovnen samtidig.
Hummus
- 500 g gulrot
- 2 ss olivenolje
- 400 g kikerter, kokte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts spisskummen
- 0.5 stk sitron
- 0.5 dl tahini
- 0.5 dl vann
- salt
- kvernet pepper, kvernet
Hasselback-gulrot
- 12 stk gulrot, mellomstore, gjerne ulik farge
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- salt
- kvernet pepper
Til servering
- yogurt, naturell
- mandler, ristet og hakket
- granateplekjerner
- paprikapulver, gjerne røkt
- friske urter, mynte, persille og/eller koriander
Hummus
- 500 g gulrot
- 2 ss olivenolje
- 400 g kikerter, kokte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts spisskummen
- 0.5 stk sitron
- 0.5 dl tahini
- 0.5 dl vann
- salt
- kvernet pepper, kvernet
Hasselback-gulrot
- 12 stk gulrot, mellomstore, gjerne ulik farge
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- salt
- kvernet pepper
Til servering
- yogurt, naturell
- mandler, ristet og hakket
- granateplekjerner
- paprikapulver, gjerne røkt
- friske urter, mynte, persille og/eller koriander
Gulrot-hummus
Hasselback-gulrot
