Selleri «shawarma» med tahinidressing
Selleri «shawarmaen» jeg har laget her er etter inspirasjon fra selveste Noma, hvor selleriroten får skinne som en superstjerne. Selv om min variant er en svært forenklet utgave, ble den møtt med stor begeistring av de som smakte. Alltid veldig gøy å lage noen som overrasker på den måten. Og der briljerer selleriroten, den er så mange strenger å spille på. Fyldig, dyp, søt, nøtteaktig, krydret, røff og elegant på samme tid.
Tahini til dressingen er rå sesamfrøpasta/pure som kjøpes ferdig på glass.
Selleri «shawarmaen» jeg har laget her er etter inspirasjon fra selveste Noma, hvor selleriroten får skinne som en superstjerne. Selv om min variant er en svært forenklet utgave, ble den møtt med stor begeistring av de som smakte. Alltid veldig gøy å lage noen som overrasker på den måten. Og der briljerer selleriroten, den er så mange strenger å spille på. Fyldig, dyp, søt, nøtteaktig, krydret, røff og elegant på samme tid.
Tahini til dressingen er rå sesamfrøpasta/pure som kjøpes ferdig på glass.
- 2 stk sellerirot, mellomstore
- 80 g smør
- 2 ss olje, nøytral
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts allehånde, malt
- 1.5 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummen, knust
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts tørket chili, knust
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 1 ts salt
- 1 stilk rosmarin
tahinidressing
- 2 dl tahini
- 2 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk, most eller finhakket
- salt
- 1.5 dl vann, iskaldt
Til servering
- tomat
- syltet rødløk
- reddik
- persille, og/eller koriander
- pitabrød, evt. lefser eller libabrød
- 2 stk sellerirot, mellomstore
- 80 g smør
- 2 ss olje, nøytral
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts allehånde, malt
- 1.5 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummen, knust
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts tørket chili, knust
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 1 ts salt
- 1 stilk rosmarin
tahinidressing
- 2 dl tahini
- 2 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk, most eller finhakket
- salt
- 1.5 dl vann, iskaldt
Til servering
- tomat
- syltet rødløk
- reddik
- persille, og/eller koriander
- pitabrød, evt. lefser eller libabrød
