vegetar

Selleri «shawarma» med tahinidressing

1 h 30 min
Lagret av 358 brukere
Selleri «shawarma» med tahinidressing
Lagret av 358 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk sellerirot, mellomstore
  • 80 g smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 1.5 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 1 ts salt
  • 1 stilk rosmarin

tahinidressing

  • 2 dl tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, most eller finhakket
  • salt
  • 1.5 dl vann, iskaldt

Til servering

  • tomat
  • syltet rødløk
  • reddik
  • persille, og/eller koriander
  • pitabrød, evt. lefser eller libabrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk sellerirot, mellomstore
  • 80 g smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 1.5 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 1 ts salt
  • 1 stilk rosmarin

tahinidressing

  • 2 dl tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, most eller finhakket
  • salt
  • 1.5 dl vann, iskaldt

Til servering

  • tomat
  • syltet rødløk
  • reddik
  • persille, og/eller koriander
  • pitabrød, evt. lefser eller libabrød
Varm ovnen til 185 grader.
Skrell selleriroten (forsøk å bevare den naturlige fasongen). Skjær sellerien i jevne tynne skiver, cirka 3 mm tykkelse.
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett olje, hvitløk og reset av krydderne. La det bruse godt i 10-15 sekunder under omrøring. Ta kasserollen vekk fra varmen.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Gni selleriskivene inn med kryddersmøret og legg de utover stekebrettene (skivene kan overlappe hverandre noe).
Stek skivene midt i ovnen i cirka 30 minutter, snu litt rundt på selleriskivene underveis i stekingen. Skivene er klare når de er helt møre i midten og litt sprø i kantene.
Legg skivene oppå hverandre så det ligner et tårn, begynn med de største og avslutt med de minste. Stikk et grillspyd eller en grillpinne gjennom tårnet slik at alle skivene holder seg på plass. Pensle tårnet med rester av kryddersmør som ligger igjen på papiret.
Lag dressingen mens sellerien steker. Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp iskaldt vann litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete for så å bli glatt igjen når du fortsetter å vispe inn vann. Juster vannmengden etter hvor tynn eller tykk du ønsker sausen.
Skjær selleritårnet i skiver og server det på varme brød med tomater, syltet løk, tynne skiver reddiker, hakkede urter og dressing.
Skjær selleritårnet i skiver og server det på varme brød med tomater, syltet løk, tynne skiver reddiker, hakkede urter og dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 185 grader.
Skrell selleriroten (forsøk å bevare den naturlige fasongen). Skjær sellerien i jevne tynne skiver, cirka 3 mm tykkelse.
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett olje, hvitløk og reset av krydderne. La det bruse godt i 10-15 sekunder under omrøring. Ta kasserollen vekk fra varmen.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Gni selleriskivene inn med kryddersmøret og legg de utover stekebrettene (skivene kan overlappe hverandre noe).
Stek skivene midt i ovnen i cirka 30 minutter, snu litt rundt på selleriskivene underveis i stekingen. Skivene er klare når de er helt møre i midten og litt sprø i kantene.
Legg skivene oppå hverandre så det ligner et tårn, begynn med de største og avslutt med de minste. Stikk et grillspyd eller en grillpinne gjennom tårnet slik at alle skivene holder seg på plass. Pensle tårnet med rester av kryddersmør som ligger igjen på papiret.
Lag dressingen mens sellerien steker. Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp iskaldt vann litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete for så å bli glatt igjen når du fortsetter å vispe inn vann. Juster vannmengden etter hvor tynn eller tykk du ønsker sausen.
Skjær selleritårnet i skiver og server det på varme brød med tomater, syltet løk, tynne skiver reddiker, hakkede urter og dressing.
Skjær selleritårnet i skiver og server det på varme brød med tomater, syltet løk, tynne skiver reddiker, hakkede urter og dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?