Selleripuré

45 min
Lagret av 366 brukere
Selleripuré
Lagret av 366 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg sellerirot
  • 1 dl fløte, matfløte eller crème fraiche
  • 4 ss smør
  • salt og kvernet pepper

Til pynt

  • hasselnøtter, ristede, hakkede
  • persille, hakket
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg sellerirot
  • 1 dl fløte, matfløte eller crème fraiche
  • 4 ss smør
  • salt og kvernet pepper

Til pynt

  • hasselnøtter, ristede, hakkede
  • persille, hakket
  • olivenolje
Rens, skrell og del sellerien i jevne biter.
Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt.
Kok opp og kok selleribitene helt møre.
Hell av kokevannet og damp bitene tørre.
Mos sellerien sammen med fløte og smør, eller kjør det hele til en glatt pure med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Smak mosen til med salt og pepper. Dryss over litt hakkede hasselnøtter, persille og olivenolje hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Rens, skrell og del sellerien i jevne biter.
Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt.
Kok opp og kok selleribitene helt møre.
Hell av kokevannet og damp bitene tørre.
Mos sellerien sammen med fløte og smør, eller kjør det hele til en glatt pure med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Smak mosen til med salt og pepper. Dryss over litt hakkede hasselnøtter, persille og olivenolje hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?