Bakt selleri i «trolldeig»
Trolldeigens tid er ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også.
Server den «trolldeigbakte» sellerien som en egen rett toppet med for eksempel brie og granateplekjerner, eller kryddersmør. Bakt selleri er også nydelig som tilbehør til andre retter, og er spesielt godt stekt hvit fisk og viltkjøtt.
Obs! Det er viktig at skallet er på selleriroten, hvis ikke vil den bli altfor salt.
Trolldeigens tid er ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også.
Server den «trolldeigbakte» sellerien som en egen rett toppet med for eksempel brie og granateplekjerner, eller kryddersmør. Bakt selleri er også nydelig som tilbehør til andre retter, og er spesielt godt stekt hvit fisk og viltkjøtt.
Obs! Det er viktig at skallet er på selleriroten, hvis ikke vil den bli altfor salt.
Ingredienser
- 4 dl hvetemel
- 1 dl salt
- 1.5 - 2 dl vann
- 1 stk sellerirot, mellomstor
- 2 stilker timian, eller rosmarin, kan sløyfes
Forslag til servering
- brie, trøffelbrie eller annen myk, smaksrik ost
- granateplekjerner
Slik gjør du:
- 4 dl hvetemel
- 1 dl salt
- 1.5 - 2 dl vann
- 1 stk sellerirot, mellomstor
- 2 stilker timian, eller rosmarin, kan sløyfes
Forslag til servering
- brie, trøffelbrie eller annen myk, smaksrik ost
- granateplekjerner
