Til hovedinnhold
vegetar

Bakt selleri i «trolldeig»

2 h 30 min

Trolldeigens tid er ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også.
Server den «trolldeigbakte» sellerien som en egen rett toppet med for eksempel brie og granateplekjerner, eller kryddersmør. Bakt selleri er også nydelig som tilbehør til andre retter, og er spesielt godt stekt hvit fisk og viltkjøtt.
Obs! Det er viktig at skallet er på selleriroten, hvis ikke vil den bli altfor salt.

Lagret av 93 brukere
Bakt selleri i «trolldeig»

Trolldeigens tid er ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også.
Server den «trolldeigbakte» sellerien som en egen rett toppet med for eksempel brie og granateplekjerner, eller kryddersmør. Bakt selleri er også nydelig som tilbehør til andre retter, og er spesielt godt stekt hvit fisk og viltkjøtt.
Obs! Det er viktig at skallet er på selleriroten, hvis ikke vil den bli altfor salt.

Lagret av 93 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl salt
  • 1.5 - 2 dl vann
  • 1 stk sellerirot, mellomstor
  • 2 stilker timian, eller rosmarin, kan sløyfes

Forslag til servering

  • brie, trøffelbrie eller annen myk, smaksrik ost
  • granateplekjerner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl salt
  • 1.5 - 2 dl vann
  • 1 stk sellerirot, mellomstor
  • 2 stilker timian, eller rosmarin, kan sløyfes

Forslag til servering

  • brie, trøffelbrie eller annen myk, smaksrik ost
  • granateplekjerner
Kna mel, salt og vann sammen til en jevn deig.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
Del sellerien i grove kløfter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kna mel, salt og vann sammen til en jevn deig.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
Del sellerien i grove kløfter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?