Til hovedinnhold

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

45 min

Et deilig tilbehør med rotgrønnsaker som passer perfekt til lammelåret. De ovnsbakte rotgrønnsakene får ekstra god smak med knust hvitløk og timian og toppet med sitronsaft og honning.

Lagret av 747 brukere
Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron og honning

Et deilig tilbehør med rotgrønnsaker som passer perfekt til lammelåret. De ovnsbakte rotgrønnsakene får ekstra god smak med knust hvitløk og timian og toppet med sitronsaft og honning.

Lagret av 747 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk pastinakk
  • 4 stk beter, mellomstore
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk rødløk, mellomstore
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, fyldige
  • 0.5 stk sitron, evt. litt mer
  • 1 ss honning, flytende, evt. litt mer
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk pastinakk
  • 4 stk beter, mellomstore
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk rødløk, mellomstore
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, fyldige
  • 0.5 stk sitron, evt. litt mer
  • 1 ss honning, flytende, evt. litt mer
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter og kløfter. Legg dem utover i en stor ildfast form.
Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene ved 200 grader til de er helt møre, cirka 40-45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter og kløfter. Legg dem utover i en stor ildfast form.
Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene ved 200 grader til de er helt møre, cirka 40-45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?