vegetar
Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron
45 min
Et deilig tilbehør med rotgrønnsaker som passer perfekt til lammelåret. De ovnsbakte rotgrønnsakene får ekstra god smak med knust hvitløk og timian og toppet med sitronsaft og honning.
916 har lagret denne
Et deilig tilbehør med rotgrønnsaker som passer perfekt til lammelåret. De ovnsbakte rotgrønnsakene får ekstra god smak med knust hvitløk og timian og toppet med sitronsaft og honning.
916 har lagret denne
4
porsjoner
- 2 stk pastinakk
- 4 stk beter, mellomstore
- 4 stk gulrot
- 2 stk rødløk, mellomstore
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, fyldige
- 0.5 stk sitron, evt. litt mer
- 1 ss honning, flytende, evt. litt mer
- 3 ss olivenolje
- salt
- pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk pastinakk
- 4 stk beter, mellomstore
- 4 stk gulrot
- 2 stk rødløk, mellomstore
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, fyldige
- 0.5 stk sitron, evt. litt mer
- 1 ss honning, flytende, evt. litt mer
- 3 ss olivenolje
- salt
- pepper
Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter og kløfter. Legg dem utover i en stor ildfast form.
Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene ved 200 grader til de er helt møre, cirka 40-45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.

Bon appetit!
Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter og kløfter. Legg dem utover i en stor ildfast form.
Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene ved 200 grader til de er helt møre, cirka 40-45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
Finn flere oppskrifter: