Til hovedinnhold
rask
vegetar

Syltede gulrøtter med ingefær

30 min

OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

Lagret av 81 brukere
Syltede gulrøtter med ingefær

OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

Lagret av 81 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g gulrøtter
  • 25 g ingefær

Syltelake

  • 1 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g gulrøtter
  • 25 g ingefær

Syltelake

  • 1 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
Skrubb og vask gulrøttene under rennende vann. La gjerne litt av stilken være igjen på gulrøttene, men vær nøye med å fjerne alle eventuelle jordrester. Del gulerøttene i to på langs, eller i jevne staver (avhengig av tykkelsen på gulrøttene). Skrap av skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver.
Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og la laken koke i 2 minutter. Avkjøl.
Kok gulrøttene knapt møre i fosskokende saltet vann. Løft gulrøttene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og la gulrøttene få dryppe av seg på kjøkkenpapir. Legg gulrøttene over i et rent sylteglass og hell over laken. Sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Gulrøttene bør få stå minst 1 døgn før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb og vask gulrøttene under rennende vann. La gjerne litt av stilken være igjen på gulrøttene, men vær nøye med å fjerne alle eventuelle jordrester. Del gulerøttene i to på langs, eller i jevne staver (avhengig av tykkelsen på gulrøttene). Skrap av skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver.
Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og la laken koke i 2 minutter. Avkjøl.
Kok gulrøttene knapt møre i fosskokende saltet vann. Løft gulrøttene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og la gulrøttene få dryppe av seg på kjøkkenpapir. Legg gulrøttene over i et rent sylteglass og hell over laken. Sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Gulrøttene bør få stå minst 1 døgn før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?