Skrubb og vask gulrøttene under rennende vann. La gjerne litt av stilken være igjen på gulrøttene, men vær nøye med å fjerne alle eventuelle jordrester. Del gulerøttene i to på langs, eller i jevne staver (avhengig av tykkelsen på gulrøttene). Skrap av skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver.
Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og la laken koke i 2 minutter. Avkjøl.
Kok gulrøttene knapt møre i fosskokende saltet vann. Løft gulrøttene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og la gulrøttene få dryppe av seg på kjøkkenpapir. Legg gulrøttene over i et rent sylteglass og hell over laken. Sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Gulrøttene bør få stå minst 1 døgn før servering.
Bon appetit!
Skrubb og vask gulrøttene under rennende vann. La gjerne litt av stilken være igjen på gulrøttene, men vær nøye med å fjerne alle eventuelle jordrester. Del gulerøttene i to på langs, eller i jevne staver (avhengig av tykkelsen på gulrøttene). Skrap av skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver.
Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og la laken koke i 2 minutter. Avkjøl.
Kok gulrøttene knapt møre i fosskokende saltet vann. Løft gulrøttene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og la gulrøttene få dryppe av seg på kjøkkenpapir. Legg gulrøttene over i et rent sylteglass og hell over laken. Sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Gulrøttene bør få stå minst 1 døgn før servering.