Til hovedinnhold

Gulrotstuing

30 min

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 77 brukere
Gulrotstuing

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 77 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 750 g gulrot
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g gulrot
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør
Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?