rask

Gulrotstuing

30 min

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.

113 har lagret denne
Gulrotstuing

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.

113 har lagret denne
8
porsjoner
  • 750 g gulrot
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør
  • revet muskatnøtt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g gulrot
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør
  • revet muskatnøtt
Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Smelt smøret, tilsett melet, og rør det ut til en jevning. Tilsett litt og litt melk under svak til middels varme, mens du rører hele tiden. Kok opp under omrøring til en saus.
Smak sausen til med salt, pepper - og muskat om ønskelig.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Smelt smøret, tilsett melet, og rør det ut til en jevning. Tilsett litt og litt melk under svak til middels varme, mens du rører hele tiden. Kok opp under omrøring til en saus.
Smak sausen til med salt, pepper - og muskat om ønskelig.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?