Gulrotstuing
30 min
Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson
Lagret av 77 brukere
Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson
Lagret av 77 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 750 g gulrot
- 3 dl vann
- 0.5 ts salt
- 4 dl melk
- 2.5 ss hvetemel
- salt
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 ss persille, hakket
- 1 ss smør
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 750 g gulrot
- 3 dl vann
- 0.5 ts salt
- 4 dl melk
- 2.5 ss hvetemel
- salt
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 ss persille, hakket
- 1 ss smør
Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.

Bon appetit!
Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.