rask
Pastinakkpuré
30 min
Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat
Lagret av 23 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 pastinakk
- 3 ss kremfløte
- 2 ss smør
- 1 sitron
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 pastinakk
- 3 ss kremfløte
- 2 ss smør
- 1 sitron
Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.

Bon appetit!
Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.