rask

Pastinakkpuré

30 min

Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat

25 har lagret denne
Pastinakkpuré

Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat

25 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 pastinakk
  • 3 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1 sitron
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 pastinakk
  • 3 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1 sitron
Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?