Til hovedinnhold
rask

Fiskekaker med gulrotmos

15 min

Gulrotmos er både sunt, godt og lett å lage. Her er det brukt persille i mosen, men den blir også god med finhakket dill, kjørvel eller et dryss muskat. Server så mosen med gode fiskekaker. Velg fiskekaker som inneholder mye fisk og lite annet, eller lag dem selv.

Oppskrift og bilde er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.

Lagret av 662 brukere
Fiskekaker med gulrotmos

Gulrotmos er både sunt, godt og lett å lage. Her er det brukt persille i mosen, men den blir også god med finhakket dill, kjørvel eller et dryss muskat. Server så mosen med gode fiskekaker. Velg fiskekaker som inneholder mye fisk og lite annet, eller lag dem selv.

Oppskrift og bilde er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.

Lagret av 662 brukere

Ingredienser

2
porsjoner

Gulrotmos

  • 4 stykker gulrøtter, store
  • 1 stk poteter
  • maldonsalt
  • pepper
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 ss persille, finhakket

Fiskekaker

  • 4 stykker fiskekake
  • løk
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gulrotmos

  • 4 stykker gulrøtter, store
  • 1 stk poteter
  • maldonsalt
  • pepper
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 ss persille, finhakket

Fiskekaker

  • 4 stykker fiskekake
  • løk
  • smør, til steking
Vask og skrell gulrot og potet og skjær alt i biter. Bruker du friske, nye gulrøtter og nypoteter, trenger du ikke å skrelle dem.
Kok i usaltet vann i 8-10 minutter til gulrøttene og poteter er møre.
Hell av vannet og mos med en stavmikser. Hvis du ønsker en grovere mos, så mos for hånd med en potetmoser.
Sett kjelen tilbake på svak varme og ha i smør, litt salt og pepper og et dryss cayennepepper. Rør godt til smøret er jevnet med mosen. Smak til om du trenger mer salt.
Rør inn finhakket persille til slutt og server gulrotmosen sammen med nystekte fiskekaker og masse smørstekt løk.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell gulrot og potet og skjær alt i biter. Bruker du friske, nye gulrøtter og nypoteter, trenger du ikke å skrelle dem.
Kok i usaltet vann i 8-10 minutter til gulrøttene og poteter er møre.
Hell av vannet og mos med en stavmikser. Hvis du ønsker en grovere mos, så mos for hånd med en potetmoser.
Sett kjelen tilbake på svak varme og ha i smør, litt salt og pepper og et dryss cayennepepper. Rør godt til smøret er jevnet med mosen. Smak til om du trenger mer salt.
Rør inn finhakket persille til slutt og server gulrotmosen sammen med nystekte fiskekaker og masse smørstekt løk.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?