Gulrotmos er både sunt, godt og lett å lage. Her er det brukt persille i mosen, men den blir også god med finhakket dill, kjørvel eller et dryss muskat. Server så mosen med gode fiskekaker. Velg fiskekaker som inneholder mye fisk og lite annet, eller lag dem selv.
Oppskrift og bilde er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.
Gulrotmos er både sunt, godt og lett å lage. Her er det brukt persille i mosen, men den blir også god med finhakket dill, kjørvel eller et dryss muskat. Server så mosen med gode fiskekaker. Velg fiskekaker som inneholder mye fisk og lite annet, eller lag dem selv.
Oppskrift og bilde er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.
Vask og skrell gulrot og potet og skjær alt i biter. Bruker du friske, nye gulrøtter og nypoteter, trenger du ikke å skrelle dem.
Kok i usaltet vann i 8-10 minutter til gulrøttene og poteter er møre.
Hell av vannet og mos med en stavmikser. Hvis du ønsker en grovere mos, så mos for hånd med en potetmoser.
Sett kjelen tilbake på svak varme og ha i smør, litt salt og pepper og et dryss cayennepepper. Rør godt til smøret er jevnet med mosen. Smak til om du trenger mer salt.
Rør inn finhakket persille til slutt og server gulrotmosen sammen med nystekte fiskekaker og masse smørstekt løk.
Bon appetit!
Vask og skrell gulrot og potet og skjær alt i biter. Bruker du friske, nye gulrøtter og nypoteter, trenger du ikke å skrelle dem.
Kok i usaltet vann i 8-10 minutter til gulrøttene og poteter er møre.
Hell av vannet og mos med en stavmikser. Hvis du ønsker en grovere mos, så mos for hånd med en potetmoser.
Sett kjelen tilbake på svak varme og ha i smør, litt salt og pepper og et dryss cayennepepper. Rør godt til smøret er jevnet med mosen. Smak til om du trenger mer salt.
Rør inn finhakket persille til slutt og server gulrotmosen sammen med nystekte fiskekaker og masse smørstekt løk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto