Hurtigsyltede beter

3 timer

Knasende sprø beter er det perfekte tilbehør til retter med vilt. Den syrlige smaken er frisk og passer supert til for eksempel elgbiffsnadder.
Disse betene passer perfekt til viltgryte med elg og rødvinssaus. Her er oppskriften.

159 har lagret denne
Hurtigsyltede beter

Knasende sprø beter er det perfekte tilbehør til retter med vilt. Den syrlige smaken er frisk og passer supert til for eksempel elgbiffsnadder.
Disse betene passer perfekt til viltgryte med elg og rødvinssaus. Her er oppskriften.

159 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 stk rødbeter, små/mellomstore
  • 3 stk gulbeter, små/mellomstore
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 10 stk sorte pepperkorn
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 stk stjerneanis
Unngå at skjermen går i dvale
Kok opp eddik, sukker og vann. La det koke til sukkeret er oppløst.
Skrell og skjær betene i tynne skiver, en mandolin (grønnsaksjern/grønnsaksskiver) er perfekt til den jobben. Legg de røde og gule beteskivene hver for seg i to akkurat passe store sylteglass eller lignende.
Legg et laurbærblad og hel sort pepper sammen med de røde betene, og nellik og stjerneanis sammen med de gule. Hell over kokende varm syltelake og sett på lokk. La betene stå i romtemperatur til avkjølt. Oppbevares kjølig.
Blir det ikke nok lake til å dekke grønnsakene kan du enkelt og greit koke opp en halv eller hel porsjon ekstra.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?