Kok opp eddik, sukker og vann. La det koke til sukkeret er oppløst.
Skrell og skjær betene i tynne skiver, en mandolin (grønnsaksjern/grønnsaksskiver) er perfekt til den jobben. Legg de røde og gule beteskivene hver for seg i to akkurat passe store sylteglass eller lignende.
Legg et laurbærblad og hel sort pepper sammen med de røde betene, og nellik og stjerneanis sammen med de gule. Hell over kokende varm syltelake og sett på lokk. La betene stå i romtemperatur til avkjølt. Oppbevares kjølig.
Blir det ikke nok lake til å dekke grønnsakene kan du enkelt og greit koke opp en halv eller hel porsjon ekstra.
Bon appetit!
Kok opp eddik, sukker og vann. La det koke til sukkeret er oppløst.
Skrell og skjær betene i tynne skiver, en mandolin (grønnsaksjern/grønnsaksskiver) er perfekt til den jobben. Legg de røde og gule beteskivene hver for seg i to akkurat passe store sylteglass eller lignende.
Legg et laurbærblad og hel sort pepper sammen med de røde betene, og nellik og stjerneanis sammen med de gule. Hell over kokende varm syltelake og sett på lokk. La betene stå i romtemperatur til avkjølt. Oppbevares kjølig.
Blir det ikke nok lake til å dekke grønnsakene kan du enkelt og greit koke opp en halv eller hel porsjon ekstra.