Selleri- og eplepuré med persilleolje
Selleri- og eplepuré er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk, og får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Rester av persilleolje kan oppbevares kjølig og brukes ved en senere anledning. Det passer nemlig til det meste.
Tips: Som ekstra pynt har jeg fritert sellerigrønt og bladpersille. Vær veldig nøye med at bladene er rene og tørre og fritér dem i middels varm nøytral olje (er olje for varm blir bladene veldig fort brune og brent). La de friterte bladene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Selleri- og eplepuré er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk, og får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Rester av persilleolje kan oppbevares kjølig og brukes ved en senere anledning. Det passer nemlig til det meste.
Tips: Som ekstra pynt har jeg fritert sellerigrønt og bladpersille. Vær veldig nøye med at bladene er rene og tørre og fritér dem i middels varm nøytral olje (er olje for varm blir bladene veldig fort brune og brent). La de friterte bladene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- 400 g sellerirot, renset
- 2 stykker eple, norske
- 3 dl melk
- 1 dl crème fraîche, evt. fløte
- 2 ss smør
Persilleolje
- 1 bunt bladpersille
- 1 dl olivenolje
- 1 klype flaksalt
- 400 g sellerirot, renset
- 2 stykker eple, norske
- 3 dl melk
- 1 dl crème fraîche, evt. fløte
- 2 ss smør
Persilleolje
- 1 bunt bladpersille
- 1 dl olivenolje
- 1 klype flaksalt
