Selleri- og eplepuré er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk, og får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Rester av persilleolje kan oppbevares kjølig og brukes ved en senere anledning. Det passer nemlig til det meste.
Tips: Som ekstra pynt har jeg fritert sellerigrønt og bladpersille. Vær veldig nøye med at bladene er rene og tørre og fritér dem i middels varm nøytral olje (er olje for varm blir bladene veldig fort brune og brent). La de friterte bladene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Skjær selleriroten i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha selleri- og eplebitene i en kasserolle. Tilsett nok melk til å dekke grønnsakene. Kok opp, la det småkoke uten lokk til væsken har fordampet og sellerien er helt mør. (Pass på underveis, slik at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen.) Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt puré. Rør inn smør, spe med crème fraiche og smak til med salt.
Kjør bladpersille (kun bladene) sammen med salt og olivenolje i en blender. Drypp persilleoljen over puréen ved servering.
Bon appetit!
Skjær selleriroten i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha selleri- og eplebitene i en kasserolle. Tilsett nok melk til å dekke grønnsakene. Kok opp, la det småkoke uten lokk til væsken har fordampet og sellerien er helt mør. (Pass på underveis, slik at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen.) Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt puré. Rør inn smør, spe med crème fraiche og smak til med salt.
Kjør bladpersille (kun bladene) sammen med salt og olivenolje i en blender. Drypp persilleoljen over puréen ved servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto