rask

Selleri- og eplepuré med persilleolje

30 min

Selleri- og eplepuré er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk, og får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Rester av persilleolje kan oppbevares kjølig og brukes ved en senere anledning. Det passer nemlig til det meste.

Tips: Som ekstra pynt har jeg fritert sellerigrønt og bladpersille. Vær veldig nøye med at bladene er rene og tørre og fritér dem i middels varm nøytral olje (er olje for varm blir bladene veldig fort brune og brent). La de friterte bladene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.

168 har lagret denne
Selleri- og eplepuré med persilleolje

Selleri- og eplepuré er ypperlig som tilbehør til både kjøtt og fisk, og får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Rester av persilleolje kan oppbevares kjølig og brukes ved en senere anledning. Det passer nemlig til det meste.

Tips: Som ekstra pynt har jeg fritert sellerigrønt og bladpersille. Vær veldig nøye med at bladene er rene og tørre og fritér dem i middels varm nøytral olje (er olje for varm blir bladene veldig fort brune og brent). La de friterte bladene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.

168 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g sellerirot, renset
  • 2 stykker eple, norske
  • 3 dl melk
  • 1 dl crème fraîche, evt. fløte
  • 2 ss smør

Persilleolje

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g sellerirot, renset
  • 2 stykker eple, norske
  • 3 dl melk
  • 1 dl crème fraîche, evt. fløte
  • 2 ss smør

Persilleolje

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype flaksalt
Skjær selleriroten i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha selleri- og eplebitene i en kasserolle. Tilsett nok melk til å dekke grønnsakene. Kok opp, la det småkoke uten lokk til væsken har fordampet og sellerien er helt mør. (Pass på underveis, slik at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen.) Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt puré. Rør inn smør, spe med crème fraiche og smak til med salt.
Kjør bladpersille (kun bladene) sammen med salt og olivenolje i en blender. Drypp persilleoljen over puréen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær selleriroten i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha selleri- og eplebitene i en kasserolle. Tilsett nok melk til å dekke grønnsakene. Kok opp, la det småkoke uten lokk til væsken har fordampet og sellerien er helt mør. (Pass på underveis, slik at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen.) Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt puré. Rør inn smør, spe med crème fraiche og smak til med salt.
Kjør bladpersille (kun bladene) sammen med salt og olivenolje i en blender. Drypp persilleoljen over puréen ved servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?