Grillede og bakte grønnsaker med chèvre

45 min
Lagret av 67 brukere
Grillede og bakte grønnsaker med chèvre
Lagret av 67 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødbeter
  • 1 stk søtpotet
  • 0.5 stk sellerirot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 stk squash, gul
  • 50 g chèvre, eller mer
  • rosmarin, frisk, etter smak
  • salt, etter smak
  • olivenolje extra virgin, etter smak
  • sitronsaft, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødbeter
  • 1 stk søtpotet
  • 0.5 stk sellerirot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 stk squash, gul
  • 50 g chèvre, eller mer
  • rosmarin, frisk, etter smak
  • salt, etter smak
  • olivenolje extra virgin, etter smak
  • sitronsaft, etter smak
Tenn en grill med en varm og en kald (eller mindre varm) sone.
Skrell rødbete, sellerirot og søtpotet og del i biter. Strø salt over og drypp på litt olje. Pakk inn i et dobbelt lag aluminiumsfolie. Det kan være lurt å bake rødbetene i en egen pakke for å unngå at alt blir rødt. Bak på grillen til grønnsakene er møre. (Du kan du forkoke grønnsakene for å spare tid, men smaken blir best og mest intens hvis de får bake hele veien.)
Grill paprikaen hel over direkte varme til den har fått svarte prikker over alt. Legg til siden og la grille videre på roligere varme til den blir mør.
Skjær rødløken i båter uten fjerne stilkfestet (slik at løken ikke faller fra hverandre). Grill over direkte varme til den blir litt svidd, og legg over på en mindre varm del av grillen og la den grille seg mør.
Skjær fennikel i båter på langs og grill på samme måte. Plukk av gresset på fennikelen hvis det er noe og spar til pynt.
Skjær squash i skiver og grill på direkte varme – de trenger bare en ganske rask runde før de er ferdige.
Dander grønnsakene pent utover et stort fat. Bryt opp osten i biter og legg rundt omkring. Pynt med fennikelgress og rosmarin. Hell over olivenolje, strø over salt og press over sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Tenn en grill med en varm og en kald (eller mindre varm) sone.
Skrell rødbete, sellerirot og søtpotet og del i biter. Strø salt over og drypp på litt olje. Pakk inn i et dobbelt lag aluminiumsfolie. Det kan være lurt å bake rødbetene i en egen pakke for å unngå at alt blir rødt. Bak på grillen til grønnsakene er møre. (Du kan du forkoke grønnsakene for å spare tid, men smaken blir best og mest intens hvis de får bake hele veien.)
Grill paprikaen hel over direkte varme til den har fått svarte prikker over alt. Legg til siden og la grille videre på roligere varme til den blir mør.
Skjær rødløken i båter uten fjerne stilkfestet (slik at løken ikke faller fra hverandre). Grill over direkte varme til den blir litt svidd, og legg over på en mindre varm del av grillen og la den grille seg mør.
Skjær fennikel i båter på langs og grill på samme måte. Plukk av gresset på fennikelen hvis det er noe og spar til pynt.
Skjær squash i skiver og grill på direkte varme – de trenger bare en ganske rask runde før de er ferdige.
Dander grønnsakene pent utover et stort fat. Bryt opp osten i biter og legg rundt omkring. Pynt med fennikelgress og rosmarin. Hell over olivenolje, strø over salt og press over sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?