Grillede og bakte grønnsaker med chèvre
Mot slutten av sommeren er man gjerne litt mett på mat fra levende vesener, og det kan være forfriskende med noe sunt. Men grillen kan fortsatt gjerne brukes, den gir ekstra smak til maten uansett hvor i naturen den kommer fra. Grønnsaksmat får ekstra karakter, og gjør mye mer ut av seg etter en tur på grillen.
Her griller jeg grønnsaker over direkte varme, og baker søtpotet, sellerirot og beter i folie. Servert med Chèvre, urter og sitronsaft fungerer det både som en forrett eller smårett, som tilbehør til fisk eller kjøtt – eller som en frisk vegetarrett.
Temaet kan varieres i det uendelige, enten du har få eller mange slags grønnsaker, om du vil ha med eller uten ost, om du vil ha nøtter eller krutonger, tørket frukt, forskjellige urter - eller om du kun vil ha litt salt og en god olivenolje.
Mot slutten av sommeren er man gjerne litt mett på mat fra levende vesener, og det kan være forfriskende med noe sunt. Men grillen kan fortsatt gjerne brukes, den gir ekstra smak til maten uansett hvor i naturen den kommer fra. Grønnsaksmat får ekstra karakter, og gjør mye mer ut av seg etter en tur på grillen.
Her griller jeg grønnsaker over direkte varme, og baker søtpotet, sellerirot og beter i folie. Servert med Chèvre, urter og sitronsaft fungerer det både som en forrett eller smårett, som tilbehør til fisk eller kjøtt – eller som en frisk vegetarrett.
Temaet kan varieres i det uendelige, enten du har få eller mange slags grønnsaker, om du vil ha med eller uten ost, om du vil ha nøtter eller krutonger, tørket frukt, forskjellige urter - eller om du kun vil ha litt salt og en god olivenolje.
Ingredienser
- 1 stk rødbeter
- 1 stk søtpotet
- 0.5 stk sellerirot
- 1 stk rødløk
- 1 stk fennikel
- 1 stk rød paprika
- 0.5 stk squash, gul
- 50 g chèvre, eller mer
- rosmarin, frisk, etter smak
- salt, etter smak
- olivenolje extra virgin, etter smak
- sitronsaft, etter smak
Slik gjør du:
- 1 stk rødbeter
- 1 stk søtpotet
- 0.5 stk sellerirot
- 1 stk rødløk
- 1 stk fennikel
- 1 stk rød paprika
- 0.5 stk squash, gul
- 50 g chèvre, eller mer
- rosmarin, frisk, etter smak
- salt, etter smak
- olivenolje extra virgin, etter smak
- sitronsaft, etter smak
