Er du ute etter å prøve noe nytt? Da er denne tangbaserte retten noe for deg! Den møre og varme sellerien tilberedes i en pakke av tang, og er garantert å imponere middagsgjestene.
Oppskriften er hentet fra «Spis Mer Grønt» av Jørgen Ravneberg.
Er du ute etter å prøve noe nytt? Da er denne tangbaserte retten noe for deg! Den møre og varme sellerien tilberedes i en pakke av tang, og er garantert å imponere middagsgjestene.
Oppskriften er hentet fra «Spis Mer Grønt» av Jørgen Ravneberg.
Kok opp en kjele med vann. Dypp butaren, eller tangen du bruker, i vannet i 10 sekunder for å mildne smaken og teksturen. Tørk av tangen med et papir, og del den opp i fire biter.
Forvarm ovnen til 160 grader. Del selleriroten i fire tykke skiver, og legg dem på tang-arkene.
Strø over flaksalt, legg på en timiankvast, en skive sitron og en skje med smør på hvert stykke. Pakk taren rundt selleriroten og knyt det sammen med en hyssingtråd.
Stek i en ildfast form i cirka 1,5 time. Server maten i tang-pakker som gjestene kan åpne selv, og nyt!
Obs! Tangen er ikke så god å spise etter den lange steketiden, men den kan fint friteres og serveres som tang-chips.
Bon appetit!
Kok opp en kjele med vann. Dypp butaren, eller tangen du bruker, i vannet i 10 sekunder for å mildne smaken og teksturen. Tørk av tangen med et papir, og del den opp i fire biter.
Forvarm ovnen til 160 grader. Del selleriroten i fire tykke skiver, og legg dem på tang-arkene.
Strø over flaksalt, legg på en timiankvast, en skive sitron og en skje med smør på hvert stykke. Pakk taren rundt selleriroten og knyt det sammen med en hyssingtråd.
Stek i en ildfast form i cirka 1,5 time. Server maten i tang-pakker som gjestene kan åpne selv, og nyt!
Obs! Tangen er ikke så god å spise etter den lange steketiden, men den kan fint friteres og serveres som tang-chips.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto