Til hovedinnhold

Hasselbackpotet

1 h 30 min

Velger du hasselbackpoteter som tilbehør vil måltidet alltid kjennes litt ekstra luksuriøst ut. For den møysommelige kutting tar litt tid, men det er absolutt verdt det! Her i en klassisk variant med smør. Har du krydder-eller hvitløkssmør liggende gjør det litt potetene enda mer smak, bare prøv!

Hasselbackpoteter en er et herlig klassisk tilbehør til mange kjøttretter, som for eksempel til søndagsfavoritten kalvestek.

Vil du lage en variant, kan du prøve hasselback med rosmarin.

Lagret av 402 brukere
hasselbackpotet

Velger du hasselbackpoteter som tilbehør vil måltidet alltid kjennes litt ekstra luksuriøst ut. For den møysommelige kutting tar litt tid, men det er absolutt verdt det! Her i en klassisk variant med smør. Har du krydder-eller hvitløkssmør liggende gjør det litt potetene enda mer smak, bare prøv!

Hasselbackpoteter en er et herlig klassisk tilbehør til mange kjøttretter, som for eksempel til søndagsfavoritten kalvestek.

Vil du lage en variant, kan du prøve hasselback med rosmarin.

Lagret av 402 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 - 10 stk poteter, mellomstore
  • 4 - 5 ss smør, (gjerne kryddersmør eller hvitløkssmør)
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 - 10 stk poteter, mellomstore
  • 4 - 5 ss smør, (gjerne kryddersmør eller hvitløkssmør)
  • salt og kvernet pepper
Vask og tørk potetene. Legg et par spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, da vil spisepinnene forhindre kniven fra å skjære helt gjennom. Skjær i tynne skyver, men husk at de skal henge sammen i bunnen.
Smelt smøret.
Legg potetene i en smurt ildfast form, pensle potetene med smøret. Krydre med salt og pepper.
Sett potetene midt i ovnen på 200 grader og stek i cirka 50 minutter, til potetene har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på potetene.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og tørk potetene. Legg et par spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, da vil spisepinnene forhindre kniven fra å skjære helt gjennom. Skjær i tynne skyver, men husk at de skal henge sammen i bunnen.
Smelt smøret.
Legg potetene i en smurt ildfast form, pensle potetene med smøret. Krydre med salt og pepper.
Sett potetene midt i ovnen på 200 grader og stek i cirka 50 minutter, til potetene har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på potetene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?