Til hovedinnhold

Røstipotet

40 min
5 varer
269
røstipotet
Silje Sandberg

Disse potetene er sprø utenpå og myke inni. Det er med andre ord den perfekte kombinasjonen. Røstipotet er en enkel og smakfull potet-variant, som kan spises som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Potetene kan også spises som et lite måltid i seg selv - gjerne toppet med det du liker aller best.

Du kan også lage røsti i porsjonsvarianter, oppskrift på det finner du her!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg poteter, helst kokfaste
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • friske urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, helst kokfaste
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • friske urter
Skrell og riv potetene på et rivjern. Ha den revne massen i et klede eller fint kjøkkenhåndkle og klem ut mesteparten av fuktigheten fra potetene.
Smelt smøret og tilsett det sammen med de revne potetene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Bland godt sammen.
Bruk en middel stor non-stick stekepanne. Fordel potetblandingen jevnt utover i stekepannen, og trykk lett ned så den er jevn på toppen. Bruk en stekespade for å gi den en jevn kant rundt mens den steker.
Stek ved middels høy varme i cirka 10 til 12 minutter.
Snu potetkaken ved å legge en tallerken på toppen av røstien og snu stekepannen. «Skli» røstien tilbak i stekepannen med den ustekte siden ned og stek gyllen på den andre siden også.
Dryss over finhakkede urter og skjær potetkaken i jevne stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og riv potetene på et rivjern. Ha den revne massen i et klede eller fint kjøkkenhåndkle og klem ut mesteparten av fuktigheten fra potetene.
Smelt smøret og tilsett det sammen med de revne potetene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Bland godt sammen.
Bruk en middel stor non-stick stekepanne. Fordel potetblandingen jevnt utover i stekepannen, og trykk lett ned så den er jevn på toppen. Bruk en stekespade for å gi den en jevn kant rundt mens den steker.
Stek ved middels høy varme i cirka 10 til 12 minutter.
Snu potetkaken ved å legge en tallerken på toppen av røstien og snu stekepannen. «Skli» røstien tilbak i stekepannen med den ustekte siden ned og stek gyllen på den andre siden også.
Dryss over finhakkede urter og skjær potetkaken i jevne stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?