Til hovedinnhold

Røstipotet

40 min

Disse potetene er sprø utenpå og myke inni. Det er med andre ord den perfekte kombinasjonen. Røstipotet er en enkel og smakfull potet-variant, som kan spises som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Potetene kan også spises som et lite måltid i seg selv - gjerne toppet med det du liker aller best.

Du kan også lage røsti i porsjonsvarianter, oppskrift på det finner du her!

Lagret av 327 brukere
røstipotet
Foto: Silje Sandberg

Disse potetene er sprø utenpå og myke inni. Det er med andre ord den perfekte kombinasjonen. Røstipotet er en enkel og smakfull potet-variant, som kan spises som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Potetene kan også spises som et lite måltid i seg selv - gjerne toppet med det du liker aller best.

Du kan også lage røsti i porsjonsvarianter, oppskrift på det finner du her!

Lagret av 327 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg poteter, helst kokfaste
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • friske urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, helst kokfaste
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • friske urter
Skrell og riv potetene på et rivjern. Ha den revne massen i et klede eller fint kjøkkenhåndkle og klem ut mesteparten av fuktigheten fra potetene.
Smelt smøret og tilsett det sammen med de revne potetene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Bland godt sammen.
Bruk en middel stor non-stick stekepanne. Fordel potetblandingen jevnt utover i stekepannen, og trykk lett ned så den er jevn på toppen. Bruk en stekespade for å gi den en jevn kant rundt mens den steker.
Stek ved middels høy varme i cirka 10 til 12 minutter.
Snu potetkaken ved å legge en tallerken på toppen av røstien og snu stekepannen. «Skli» røstien tilbak i stekepannen med den ustekte siden ned og stek gyllen på den andre siden også.
Dryss over finhakkede urter og skjær potetkaken i jevne stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og riv potetene på et rivjern. Ha den revne massen i et klede eller fint kjøkkenhåndkle og klem ut mesteparten av fuktigheten fra potetene.
Smelt smøret og tilsett det sammen med de revne potetene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Bland godt sammen.
Bruk en middel stor non-stick stekepanne. Fordel potetblandingen jevnt utover i stekepannen, og trykk lett ned så den er jevn på toppen. Bruk en stekespade for å gi den en jevn kant rundt mens den steker.
Stek ved middels høy varme i cirka 10 til 12 minutter.
Snu potetkaken ved å legge en tallerken på toppen av røstien og snu stekepannen. «Skli» røstien tilbak i stekepannen med den ustekte siden ned og stek gyllen på den andre siden også.
Dryss over finhakkede urter og skjær potetkaken i jevne stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?