Knuste poteter

60 min
958 har lagret denne
Knuste poteter
Foto: Christian Brun/VG
958 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g småpoteter
  • olivenolje
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g småpoteter
  • olivenolje
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron
  • flaksalt
Vask og skrubb potetene og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
«Knus» potetene lett med en gaffel (eller legg potetene på skjærebrettet og press dem litt flate ved hjelp av for eksempel en kjele).
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tilsett olje og sitronsaft. Dryss over parmesan, rosmarin og litt flaksalt. Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
Stek i ovn ved 215 grader i cirka 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrubb potetene og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
«Knus» potetene lett med en gaffel (eller legg potetene på skjærebrettet og press dem litt flate ved hjelp av for eksempel en kjele).
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tilsett olje og sitronsaft. Dryss over parmesan, rosmarin og litt flaksalt. Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
Stek i ovn ved 215 grader i cirka 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?