Røstipotet med potet-aioli, røkt ørret og potetchips

50 min

Røsti er sprø utenpå og myk inni. Her er røstipoteten toppet med potet-aioli, røkt ørret og hjemmelaget potetchips. 3 x potet der altså – som alle også fungerer utmerket hver for seg eller som tilbehør til andre retter.

Mini-røsti kan like gjerne være et potettilbehør til middagen som en forrett eller lunsj som her. Potet-aiolien kan brukes på samme måte som annen aioli.

258 har lagret denne
Røstipotet med potet-aioli, røkt ørret og potetchips

Røsti er sprø utenpå og myk inni. Her er røstipoteten toppet med potet-aioli, røkt ørret og hjemmelaget potetchips. 3 x potet der altså – som alle også fungerer utmerket hver for seg eller som tilbehør til andre retter.

Mini-røsti kan like gjerne være et potettilbehør til middagen som en forrett eller lunsj som her. Potet-aiolien kan brukes på samme måte som annen aioli.

258 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Røsti

  • 700 g poteter
  • 1 stk løk, gul eller rød
  • 1 bunt persille, en liten bunt
  • 1 håndfull mozzarella, revet, evt. parmesan (kan sløyfes)
  • 2 ss olivenolje, mild
  • 1 - 2 ss smør
  • salt
  • pepper

Potet-aioli

  • 2 stykker mandelpotet, kokte, evt. en annen melen potet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • 1 dl olivenolje, mild
  • vann, kaldt
  • salt
  • pepper
  • chilipulver

Chips

  • mandelpotet
  • nøytral olje, til fritering, for eksempel solsikkeolje

Til servering

  • 200 g røkt ørret, eller laks
  • crème fraîche
  • pepperrot, revet
  • gressløk
  • rødløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Røsti

  • 700 g poteter
  • 1 stk løk, gul eller rød
  • 1 bunt persille, en liten bunt
  • 1 håndfull mozzarella, revet, evt. parmesan (kan sløyfes)
  • 2 ss olivenolje, mild
  • 1 - 2 ss smør
  • salt
  • pepper

Potet-aioli

  • 2 stykker mandelpotet, kokte, evt. en annen melen potet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • 1 dl olivenolje, mild
  • vann, kaldt
  • salt
  • pepper
  • chilipulver

Chips

  • mandelpotet
  • nøytral olje, til fritering, for eksempel solsikkeolje

Til servering

  • 200 g røkt ørret, eller laks
  • crème fraîche
  • pepperrot, revet
  • gressløk
  • rødløk
Skrell og mos potetene til aiolien. Visp inn finhakket hvitløk, eggeplommer, sennep og sitronsaft. Visp inn oljen litt etter litt i en tynn stråle.
Juster med litt vann underveis slik at alt binder seg godt sammen. Den ferdige potetkremen skal ha konsistens som en tykk majones. Juster med mer sitronsaft om nødvendig, og smak til med salt, pepper og en klype chili.
Vask, skrubb og tørk potetene til chipsen godt. Fuktighet i varm olje er ikke bra.
Skjær potetene i jevne tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin. Tørk også skivene på et kjøkkenhåndkle eller med tørkepapir hvis de slipper mye væske.
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte - ikke sprø.
Løft chipsen opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.
Varm ovnen til 210 grader. Skrell og riv potetene til røstien på et rivjern. Press ut så mye væske som mulig fra de revne potetene og tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle. Jo tørrere potetene er - jo sprøere blir røstien.
Bland potetene sammen med finhakket løk, hakket persille, ost, 2 ss olje, salt og pepper.
Lag 8 omtrent like store røstier på et stekebrett med bakepapir. Legg en liten klatt smør på hver, og stek dem gylne og sprø i ovnen, 20 -25 minutter.
Legg røstien på tallerkener og topp med potet-aioli, en liten skje crème fraîche, ørret i skiver, finsnittet rødløk, urter, pepperrot og chips.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og mos potetene til aiolien. Visp inn finhakket hvitløk, eggeplommer, sennep og sitronsaft. Visp inn oljen litt etter litt i en tynn stråle.
Juster med litt vann underveis slik at alt binder seg godt sammen. Den ferdige potetkremen skal ha konsistens som en tykk majones. Juster med mer sitronsaft om nødvendig, og smak til med salt, pepper og en klype chili.
Vask, skrubb og tørk potetene til chipsen godt. Fuktighet i varm olje er ikke bra.
Skjær potetene i jevne tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin. Tørk også skivene på et kjøkkenhåndkle eller med tørkepapir hvis de slipper mye væske.
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte - ikke sprø.
Løft chipsen opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.
Varm ovnen til 210 grader. Skrell og riv potetene til røstien på et rivjern. Press ut så mye væske som mulig fra de revne potetene og tørk dem godt i et kjøkkenhåndkle. Jo tørrere potetene er - jo sprøere blir røstien.
Bland potetene sammen med finhakket løk, hakket persille, ost, 2 ss olje, salt og pepper.
Lag 8 omtrent like store røstier på et stekebrett med bakepapir. Legg en liten klatt smør på hver, og stek dem gylne og sprø i ovnen, 20 -25 minutter.
Legg røstien på tallerkener og topp med potet-aioli, en liten skje crème fraîche, ørret i skiver, finsnittet rødløk, urter, pepperrot og chips.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?