Røstipotet med potet-aioli, røkt ørret og potetchips
Røsti er sprø utenpå og myk inni. Her er røstipoteten toppet med potet-aioli, røkt ørret og hjemmelaget potetchips. 3 x potet der altså – som alle også fungerer utmerket hver for seg eller som tilbehør til andre retter.
Mini-røsti kan like gjerne være et potettilbehør til middagen som en forrett eller lunsj som her. Potet-aiolien kan brukes på samme måte som annen aioli.
Røsti er sprø utenpå og myk inni. Her er røstipoteten toppet med potet-aioli, røkt ørret og hjemmelaget potetchips. 3 x potet der altså – som alle også fungerer utmerket hver for seg eller som tilbehør til andre retter.
Mini-røsti kan like gjerne være et potettilbehør til middagen som en forrett eller lunsj som her. Potet-aiolien kan brukes på samme måte som annen aioli.
Ingredienser
Røsti
- 700 g poteter
- 1 stk løk, gul eller rød
- 1 bunt persille, en liten bunt
- 1 håndfull mozzarella, revet, evt. parmesan (kan sløyfes)
- 2 ss olivenolje, mild
- 1 - 2 ss smør
- salt
- pepper
Potet-aioli
- 2 stykker mandelpotet, kokte, evt. en annen melen potet
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts sitronsaft
- 1 dl solsikkeolje, eller rapsolje
- 1 dl olivenolje, mild
- vann, kaldt
- salt
- pepper
- chilipulver
Chips
- mandelpotet
- nøytral olje, til fritering, for eksempel solsikkeolje
Til servering
- 200 g røkt ørret, eller laks
- crème fraîche
- pepperrot, revet
- gressløk
- rødløk
Slik gjør du:
Røsti
- 700 g poteter
- 1 stk løk, gul eller rød
- 1 bunt persille, en liten bunt
- 1 håndfull mozzarella, revet, evt. parmesan (kan sløyfes)
- 2 ss olivenolje, mild
- 1 - 2 ss smør
- salt
- pepper
Potet-aioli
- 2 stykker mandelpotet, kokte, evt. en annen melen potet
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts sitronsaft
- 1 dl solsikkeolje, eller rapsolje
- 1 dl olivenolje, mild
- vann, kaldt
- salt
- pepper
- chilipulver
Chips
- mandelpotet
- nøytral olje, til fritering, for eksempel solsikkeolje
Til servering
- 200 g røkt ørret, eller laks
- crème fraîche
- pepperrot, revet
- gressløk
- rødløk
