Bakt potet med skagenrøre

2 timer

Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.

Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med en deilig skagenrøre med lakristoner fra fennikel.

340 har lagret denne
Bakt potet med skagenrøre

Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.

Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med en deilig skagenrøre med lakristoner fra fennikel.

340 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Skagenrøre

  • 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk rødløk, liten
  • tabasco, eller chilisaus
  • 0.5 stk fennikel
  • 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
  • 50 g kaviar av lodderogn
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Skagenrøre

  • 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk rødløk, liten
  • tabasco, eller chilisaus
  • 0.5 stk fennikel
  • 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
  • 50 g kaviar av lodderogn
  • salt og kvernet pepper

Poteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene).
Vask og tørk potetene. Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.
Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med skagenrøre.

Skagenrøre

Del ev skalldyrene i mindre biter. Bland sammen majones og creme fraiche. Smak til med litt Tabasco eller chilisaus. Rens og finhakk løken, finsnitt fennikelen og hakk urtene.
Bland alle ingrediensene lett sammen og smak røren til med salt og pepper hvis nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Poteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene).
Vask og tørk potetene. Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.
Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med skagenrøre.

Skagenrøre

Del ev skalldyrene i mindre biter. Bland sammen majones og creme fraiche. Smak til med litt Tabasco eller chilisaus. Rens og finhakk løken, finsnitt fennikelen og hakk urtene.
Bland alle ingrediensene lett sammen og smak røren til med salt og pepper hvis nødvendig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?