Bakt potet med skagenrøre

2 h
Lagret av 235 brukere
Bakt potet med skagenrøre
Lagret av 235 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Skagenrøre

  • 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk rødløk, liten
  • tabasco, eller chilisaus
  • 0.5 stk fennikel
  • 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
  • 50 g kaviar av lodderogn
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Skagenrøre

  • 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk rødløk, liten
  • tabasco, eller chilisaus
  • 0.5 stk fennikel
  • 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
  • 50 g kaviar av lodderogn
  • salt og kvernet pepper

Poteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene).
Vask og tørk potetene. Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.
Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med skagenrøre.

Skagenrøre

Del ev skalldyrene i mindre biter. Bland sammen majones og creme fraiche. Smak til med litt Tabasco eller chilisaus. Rens og finhakk løken, finsnitt fennikelen og hakk urtene.
Bland alle ingrediensene lett sammen og smak røren til med salt og pepper hvis nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Poteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene).
Vask og tørk potetene. Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.
Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med skagenrøre.

Skagenrøre

Del ev skalldyrene i mindre biter. Bland sammen majones og creme fraiche. Smak til med litt Tabasco eller chilisaus. Rens og finhakk løken, finsnitt fennikelen og hakk urtene.
Bland alle ingrediensene lett sammen og smak røren til med salt og pepper hvis nødvendig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?