Bakt potet med skagenrøre
Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.
Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med en deilig skagenrøre med lakristoner fra fennikel.
Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.
Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med en deilig skagenrøre med lakristoner fra fennikel.
- 4 stk bakepotet
- olivenolje, eller nøytral olje
- havsalt
Skagenrøre
- 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
- 1 dl majones
- 1 dl crème fraîche
- 1 stk rødløk, liten
- tabasco, eller chilisaus
- 0.5 stk fennikel
- 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
- 50 g kaviar av lodderogn
- salt og kvernet pepper
- 4 stk bakepotet
- olivenolje, eller nøytral olje
- havsalt
Skagenrøre
- 400 g reker, krepsehaler og/eller kongekrabbe
- 1 dl majones
- 1 dl crème fraîche
- 1 stk rødløk, liten
- tabasco, eller chilisaus
- 0.5 stk fennikel
- 1 bunt dill, gressløk og/eller kjørvel (litt frisk estragon er også veldig godt)
- 50 g kaviar av lodderogn
- salt og kvernet pepper
Poteter
Skagenrøre
