Bakt potet med kremet sopp
Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.
Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med kremet sopp med et dryss av sprøtt bacon.
Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.
Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med kremet sopp med et dryss av sprøtt bacon.
Ingredienser
- 4 stk bakepotet
- olivenolje, eller nøytral olje
- havsalt
Kremet soppfyll
- 400 g sopp, renset
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin, tørr
- 2 dl fløte, eller matfløte
- 1 bunt gressløk, eller persille
- smør, eller olje til steking
- salt og kvernet pepper
Ekstra topping
- bacon, spørstekt i biter
- parmesan, revet
Slik gjør du:
- 4 stk bakepotet
- olivenolje, eller nøytral olje
- havsalt
Kremet soppfyll
- 400 g sopp, renset
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin, tørr
- 2 dl fløte, eller matfløte
- 1 bunt gressløk, eller persille
- smør, eller olje til steking
- salt og kvernet pepper
Ekstra topping
- bacon, spørstekt i biter
- parmesan, revet
Bakepoteter
Kremet soppfyll
