Til hovedinnhold

Pommes frites

1 h 30 min

Perfekt pommes frites har tykk, sprø overflate og er fløyelsmyke inni.

Lagret av 205 brukere
Pommes frites

Perfekt pommes frites har tykk, sprø overflate og er fløyelsmyke inni.

Lagret av 205 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg poteter, store, kokefaste
  • 3 l rapsolje
  • salt, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg poteter, store, kokefaste
  • 3 l rapsolje
  • salt, etter smak
Fjern mesteparten av skallet ved å skjære siden av potetene på langs. Skjær potetene i omtrent 1,5 centimeter tjukke staver.
Varm oljen til 160 grader i en gryte eller frityrkoker. Ha potetene forsiktig i oljen og friter til de er myke og overflaten begynner å rynke seg, men ikke begynner å bli brun. Det tar omtrent 8-10 minutter.
La oljen renne av på papir eller et kjøkkenhåndkle. La potetene kjøle seg helt ned.
Varm opp oljen til 190 grader. Friter potetene én gang til, til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 5 minutter.
La oljen renne godt av, smak til med salt og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern mesteparten av skallet ved å skjære siden av potetene på langs. Skjær potetene i omtrent 1,5 centimeter tjukke staver.
Varm oljen til 160 grader i en gryte eller frityrkoker. Ha potetene forsiktig i oljen og friter til de er myke og overflaten begynner å rynke seg, men ikke begynner å bli brun. Det tar omtrent 8-10 minutter.
La oljen renne av på papir eller et kjøkkenhåndkle. La potetene kjøle seg helt ned.
Varm opp oljen til 190 grader. Friter potetene én gang til, til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 5 minutter.
La oljen renne godt av, smak til med salt og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?