Til hovedinnhold
vegetar

Saltkokte småpoteter

35 min

Har du spist tapas i Spania, er det store sjanser for at du har fått servert saltkokte småpoteter. Topper du de varme, rynkete potetene med både chilimajones og den spanske koriandersausen mojo verde, forsvinner de i et rasende tempo. 

Lagret av 650 brukere
Saltkokte poteter i grå serveringsbolle

Har du spist tapas i Spania, er det store sjanser for at du har fått servert saltkokte småpoteter. Topper du de varme, rynkete potetene med både chilimajones og den spanske koriandersausen mojo verde, forsvinner de i et rasende tempo. 

Lagret av 650 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg småpoteter
  • 6 ss havsalt

Chilimajones

  • 2 dl majones
  • 1 - 2 ss chilisaus, sterk

Mojo Verde

  • 1 bunt koriander
  • 2 - 3 fedd hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk grønn chili, renset for frø
  • 0.5 stk lime
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg småpoteter
  • 6 ss havsalt

Chilimajones

  • 2 dl majones
  • 1 - 2 ss chilisaus, sterk

Mojo Verde

  • 1 bunt koriander
  • 2 - 3 fedd hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk grønn chili, renset for frø
  • 0.5 stk lime
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper
Vask potetene og sjekk at skallet er intakt. Ha potetene over i en kasserolle og tilsett vann til det akkurat dekker. Kok opp og tilsett havsalt.
La det småkoke til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene tørre i kasserollen. Skallet skal bli litt rynkete og få en tynn tørr saltskorpe. Børst eventuelt vekk litt av saltet om nødvendig.
Visp sammen majones og chilisaus til chilimajones.
Grovhakk korianderen. Er stilkene myke, kan de også brukes.
Kjør koriander, hvitløk, chili, limesaft, spisskummen og olivenolje sammen til en jevn grønn saus med en stavmikser, eller knus det sammen i en morter. Smak sausen til med salt og pepper.
Server de saltkokte potetene med chilimajones og mojo verde.
woman cooking

Bon appetit!

Vask potetene og sjekk at skallet er intakt. Ha potetene over i en kasserolle og tilsett vann til det akkurat dekker. Kok opp og tilsett havsalt.
La det småkoke til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene tørre i kasserollen. Skallet skal bli litt rynkete og få en tynn tørr saltskorpe. Børst eventuelt vekk litt av saltet om nødvendig.
Visp sammen majones og chilisaus til chilimajones.
Grovhakk korianderen. Er stilkene myke, kan de også brukes.
Kjør koriander, hvitløk, chili, limesaft, spisskummen og olivenolje sammen til en jevn grønn saus med en stavmikser, eller knus det sammen i en morter. Smak sausen til med salt og pepper.
Server de saltkokte potetene med chilimajones og mojo verde.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?