Stekte «knuste» poteter med rogn og rakfisk
60 min
Stekte poteter med rogn og rakfisk egner seg ypperlig som forrett eller fingermat. Tips! Bruk potetene som base, og topp med det du måtte ønske.
353 har lagret denne
Stekte poteter med rogn og rakfisk egner seg ypperlig som forrett eller fingermat. Tips! Bruk potetene som base, og topp med det du måtte ønske.
353 har lagret denne
6
porsjoner
- 1 kg poteter, gjerne små mandelpoteter
- olivenolje
- salt
Til servering
- rogn
- rakfisk, i skiver
- rømme
- gressløk, hakket
- rødløk, finhakket
- syltet rødløk
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg poteter, gjerne små mandelpoteter
- olivenolje
- salt
Til servering
- rogn
- rakfisk, i skiver
- rømme
- gressløk, hakket
- rødløk, finhakket
- syltet rødløk
Vask potetene godt og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Varm ovnen til 220 grader.
Legg potetene over på et stekebrett med bakepapir og «knus» dem lett med en gaffel eller bruk undersiden av et glass.
Drypp over olivenolje og stek potetene i cirka 15 minutter, eller til de blir gylne og sprø i kantene.
Topp potetene med rømme, rogn, gressløk og hakket løk, eller rømme, rakfisk og syltet rødløk. Eller noe annet godt!

Bon appetit!
Vask potetene godt og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Varm ovnen til 220 grader.
Legg potetene over på et stekebrett med bakepapir og «knus» dem lett med en gaffel eller bruk undersiden av et glass.
Drypp over olivenolje og stek potetene i cirka 15 minutter, eller til de blir gylne og sprø i kantene.
Topp potetene med rømme, rogn, gressløk og hakket løk, eller rømme, rakfisk og syltet rødløk. Eller noe annet godt!